Чим можна замінити вершкове масло у випічці: перелік альтернативних бюджетних продуктів

Вершкове масло використовується для приготування більшості видів випічки. На фоні подорожчання цього продукту багато господинь шукають альтернативні інгредієнти, які дешевші. Ми розповімо, чим можна замінити масло, щоб не зіпсувати смак улюбленої випічки.

Чим можна замінити вершкове масло у випічці: перелік альтернативних бюджетних продуктів - today.ua

Не всі господині знають про те, що роль пом'якшувача в тісті може грати будь-який багатий жирами продукт. Вершкове масло можна замінити на будь-яку рослинну олію (соняшникову, оливкову, арахісову, кокосову, авокадову), вершки, сметану, яєчні жовтки і навіть сало.

Іншими альтернативами вершкового масла можуть бути маргарин, сир, або сир рікотта.

Якщо ви хочете знизити калорійність десерту, можна половину вершкового масла в рецепті замінити фруктовим пюре. Тісто вийде соковитішим, і до того ж матиме фруктові нотки в смаку. Пюре найкраще робити з банана, яблука або гарбуза. Підійдуть навіть кабачки. Наприклад, з них можна приготувати смачний брауні, замінивши у рецепті вершкове масло на кабачкове пюре.

Чим можна замінити вершкове масло у випічці: перелік альтернативних бюджетних продуктів

Пропорції інгредієнтів для заміни вершкового масла у випічці:

  • Рослинна олія замінює вершкове масло у пропорції 2:3 (олії потрібно менше, ніж масла).
  • Соєвий маргарин можна використовувати для приготування випічки в пропорції 1:1.
  • Можна замінити 1 порцію олії на 1/4 порції йогурту та 1/2 порції маргарину або соєвої олії.
  • Овочеве або фруктове пюре замінюють вершкове масло у пропорції 1:1.

Раніше повідомлялося, якими трьома інгредієнтами можна замінити дріжджі у випічці.

ДЖЕРЕЛОznaj.ua