Найпростіший рецепт паски на Великдень, яка завжди виходить пишною

Автор: Анастасия Березовская

Якщо ви вперше хочете самостійно приготувати паску на Великдень, цей рецепт саме для вас. Тут складно помилитися, і в результаті завжди виходить смачна та пишна випічка.

Найпростіший рецепт паски на Великдень, яка завжди виходить пишною - today.ua
Traditional ukrainian easter cake with marshmallow glaze. Cottage cheese paskha. Easter table with traditional dessert. Easter bunny. Russian kulich

Найпростіший рецепт паски, який завжди виходить

Один із ключових моментів - всі продукти, які будуть використовуватися для приготування паски, повинні бути кімнатної температури. Це означає, що до приготування, приблизно за дві години, потрібно дістати яйця і вершкове масло з холодильника.

Ваніліну потрібно додавати зовсім небагато – приблизно на кінчику ножа, інакше є ризик, що паска гірчитиме. Якщо використовувати ванільний цукор або натуральну ваніль, можна покласти більше.

Інгредієнти:

Популярні зараз

Українцям обмежили відпустки у воєнний період

“Скасування плати“ за доставку газу для пенсіонерів: у ГазПравді зробили важливу заяву

Україна отримає одну з найкращих у світі систем ППО

Укренерго запровадило графіки відключення електроенергії у всіх регіонах

  • 400 г борошна
  • 300 г вершкового масла
  • 250 г цукру
  • 200 мл молока
  • 4 яйця
  • 150 г ізюму
  • 1 ч. л. лимонної цедри
  • 7 г розпушувача
  • 0,5 ч. л. солі
  • ванілін

Найпростіший рецепт паски на Великдень, яка завжди виходить пишною

Спосіб приготування:

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Родзинки залити окропом на 10 хвилин. Промити під проточною водою та обсушити паперовими рушниками, додати ложку борошна та перемішати. Це потрібно для того, щоб родзинки поступово вмішувалися в тісто.
  2. Розм'якшене вершкове масло змішуємо з цукром і перебиваємо міксером до пишної маси.
  3. Поступово вводимо яйця, не перестаючи збивати. Для цього найкраще розбити яйця по окремих ємностях, щоб було зручно вливати вільною рукою, не зупиняючи процес.
  4. Лимон обдати окропом і якісно вимити під проточною водою, найкраще з содою, щоб позбавитися всього бруду і воску.
  5. Натираємо цедру лимона на дрібній тертці - намагайтеся не зачепити білу шкірку, щоб випічка не гірчила.
  6. Цедру лимона та ванілін (ванільний цукор або натуральну ваніль) додаємо в масляну масу.
  7. Нагріваємо молоко до теплого стану (не кип'ятити!) і вливаємо в масляну масу – добре перемішуємо.
  8. Борошно змішуємо з розпушувачем та сіллю. Просіюючи додаємо потроху в тісто, постійно перемішуючи тісто лопаткою. Завдяки цьому тісто буде м'яким та повітряним.
  9. Вводимо в тісто родзинки та перемішуємо.
  10. Форми, якщо потрібно, змащуємо маслом, і розливаємо тісто на 3/4.
  11. Випікати в розігрітій до 160 градусів духовці на режимі верх і низ протягом 1 часу і 15 хвилин. Після закінчення паски дістати з духовки, дати їм охолонути і витягнути з форми.
  12. Паски виходять досить солодкими, тому їх досить зверху присипати цукровою пудрою.

Готово. Смачного.

Пропонуємо вам також спробувати приготувати бездрожжеву паску з глазур'ю зі згущеного молока - рецепт смачної та корисної випічки на свято.