Чим замінити дріжджі у випічці: три інгредієнта для пишності тіста

Автор: Леся Ловіцька

Багато фахівців у галузі харчування вважають, що дріжджі некорисні для здоров'я. Проте випічка з ними виходить повітряною, тому здається, що їх складно замінити. Якщо пакетика дріжджів не опинилося під рукою або принципово їх не вживаєте, можна використовувати три інших інгредієнти для тіста.

Чим замінити дріжджі у випічці: три інгредієнта для пишності тіста  - today.ua

Замінники дріжджів є практично на кожній кухні. З ними вироби будуть не менш пишними та смачними.

Сода

Цю речовину по праву вважатимуться універсальним. Його використовують і для приготування їжі, і догляду за шкірою, і в кулінарії. Однак потрібно пам'ятати про те, що якщо переборщити з содою, випічка гірчить і набуде специфічного неприємного присмаку. Її потрібно використовувати мінімально – не більше однієї чайної ложки та гасити оцтом або лимонним соком. Цей момент можна опустити, якщо в тесті є кислі компоненти (сироватка, кефір, ряжанка).

Розпушувач

Дріжджі чудово замінюються пекарським порошком, який має аналогічний принцип дії. З ним тісто також добре збільшиться в розмірах при випіканні. Перевага розпушувача перед содою в тому, що його непотрібно гасити – у його складі вже є лимонна кислота.

Популярні зараз

Українцям обмежили відпустки у воєнний період

“Скасування плати“ за доставку газу для пенсіонерів: у ГазПравді зробили важливу заяву

Україна отримає одну з найкращих у світі систем ППО

Стало відомо, що буде з цінами на бензин та дизельне паливо найближчим часом

Чим замінити дріжджі у випічці: три інгредієнта для пишності тіста

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Закваска

Терплячі господині можуть використовувати закваску, що готується протягом п'яти днів. Змішайте житнє борошно з теплою водою та перемішайте. Щодня потрібно додавати трохи борошна і води та перемішувати. Після закінчення зазначеного періоду вийде чудова закваска для випікання хлібобулочних виробів.

Нагадаємо, як приготувати піцу без дріжджів за рецептом відомого шеф-кухаря Євгена Клопотенка.