Що приготувати на 8 березня: простий рецепт рульки в темному пиві

Напередодні 8 березня українські господині задаються питанням: що подати до святкового столу? Курка та качка досить часто стають головною стравою на столі, тому інколи хочеться придумати щось цікавіше. Ми пропонуємо приготувати рульку в темному пиві - ця страва точно прийдеться до смаку як жінкам, так і чоловікам, до того ж готувати її зовсім не складно.

Що приготувати на 8 березня: простий рецепт рульки в темному пиві - today.ua

Вам знадобиться:

  • рулька свиняча - 1,5-2 кг;
  • часник - дві головки;
  • цибуля - 1 шт.;
  • пиво темне - 1 л;
  • сіль, гвоздика, кардамон, бадьян, лавровий лист, перець чорний, перець чілі, розмарин, імбир, інші спеції - за смаком.

Для глазурі, завдяки якій скоринка рульки буде дуже хрусткою:

  • мед - 2 ст. л.;
  • соус теріякі - 3 ст. л.;
  • каррі - 1 ч. л.;
  • паприка - 2 ч. л.

Як приготувати рульку в темному пиві

Часник треба почистити та посолити, потім додати до нього імбир та перемішати все. В рульці зробіть дрібні надрізи і встроміть в них часник.

Потім візьміть цибулю, вставьте по її боках гвоздику і трохи підсмажте на вогні, щоб вона надала бульйону аромату. Вилийте пляшку темного пива в каструлю, додайте чебрець, розмарин, чілі, бадьян, кардамон, лавровий лист і запашний перець. Залийте рульку пивом і варіть на мінімальному вогні дві з половиною години.

Після цього рульку треба змастити медовою глазур'ю і поставити в духовку ще приблизно на півтори години.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, як приготувати ліниві голубці нашвидкуруч.