Ліниві біляші для вашої родини: готуються і з'їдаються швидко

Ліниві біляші для вашої родини: готуються і з'їдаються швидко - today.ua

Ліниві біляші – страва, яке не потребуватиме від вас багатогодинного стояння на кухні. Водночас, завдяки соковитому ніжному смаку, вона стане однією з улюблених для вашої родини. Такі біляші доволі прості в приготуванні і вимагають набагато менше часу, ніж біляші традиційні. Отже, приступаємо до приготування.

Інгредієнти:

  • яловичий фарш — 500 грамів (можна успішно спробувати і з іншим, просто в класичному рецепті він яловичий – очевидно через те, що страва прийшла зі східної кухні, де переважає іслам);
  • борошно — 350 грамів;
  • кефір (обов'язково кислий, 2,5% жирності мінімум) — 450 грамів;
  • 1 велика цибулина;
  • 3-4 великих зубчики часнику;
  • рослинна олія;
  • сіль за смаком (орієнтовно 1,5 чайної ложки);
  • 1 чайна ложка соди;
  • чорний перець за смаком.

Готуємо начинку

Цибулю і часник подрібнюємо та розбиваємо в пюреподібну кашку будь-яким доступним способом. Найкраще, звичайно, скористатися блендером, проте можна і на м'ясорубці або тертці. Додаємо отриману кашку в підготовлений фарш і гарненько все перемішуємо.

Готуємо тісто

Будемо замішувати тісто на кефірі. Він повинен бути не холодним, а кімнатної температури. Додаємо в кефір сіль і соду (сіль можна не всю відразу) і ретельно збиваємо – так, щоб на кефірі утворилася піна.

Просіяне борошно додаємо в кефір – не все відразу, а порціями, щоби все добре розмішати до однорідної маси. У результаті має вийти липке тісто середньої густоти.

З'єднуємо тісто і фарш

Розмішуємо все так, щоби фарш розподілився по тісту рівномірно.

Приступаємо до смаження

Ліниві біляші для вашої родини: готуються і з'їдаються швидко

Змочуємо Руки у воді, щоб заготовки біляшів менше до них прилипали. Формуємо руками коржі з отриманої суміші і відправляємо їх по черзі на сковорідку з розігрітою олією. Олії потрібно стільки, щоби біляші були в неї занурені на половину своєї товщини.

Обсмажуємо їх із двох боків, поки вони не стануть рум'яними.

Можна подавати на стіл

Такі соковиті біляші можна їсти і без будь-яких додаткових продуктів. Однак зі сметаною буде ще смачніше. А якщо ви хочете вразити своїх домашніх повним смаковим нокаутом, можна приготувати соус на основі сметани, змішавши її з будь-якою дрібно нарубаною зеленню.

Такі біляші можна також запекти в духовці, якщо ви не любите смаженого.

Ще можна порадувати своїх домашніх омлетом у тонкому лаваші. У такій страві завжди є варіативна складова, і це робить її практично універсальною.

Долар росте - ціни піднімаються: експерти назвали товари, які стрімко дорожчають
Через коливання курсу долара, який в останні місяці тільки набирає обертів, деякі продукти на ринку подорожчали. Особливо піднялися в ціні сезонні ово...
Українці заплатять подвійний тариф за газ через помилку “Нафтогазу“: потрібно позбутися від дорогого газу
“Нафтогазу“ терміново потрібно продати дорогий європейський газ, який залишився в підземних сховищах (ПСГ) з сезону 2019-2020 рр. У минулому році комп...
Долар став ще дорожче, а євро подешевшало: що відомо про курс валют у середині тижня
У середу, 23 вересня, курс долара, у порівнянні з попереднім днем підвищився на 1 копійку, і на сьогоднішній день долар США в Україні коштує 28,21 грн...
Українці можуть отримувати пенсію в ЄС: основні умови і правила оформлення грошових виплат
Громадяни України, які заробляють в країнах ЄС, можуть розраховувати на те, що по досягненню похилого віку у них буде право на оформлення європейських...
Порошенко - лідер з виведення грошей з України: екс-президент відмивав кошти через свій банк
Підрозділ Мінфіну США FinCEN, який моніторить рух американської валюти по всьому світу, оприлюднив інформацію, що п'ятий президент України виявився лі...