Чізкейк в мікрохвильовці: ніжний і легкий десерт за пару хвилин

Чізкейк – один з найпопулярніших десертів у світі. У кожній поважаючій себе кав'ярні чи ресторані ви завжди можете замовити порцію ніжного сирного ласощі. Але навіщо платити більше, якщо можна приготувати чізкейк в мікрохвильовці за пару хвилин?

Чізкейк в мікрохвильовці: ніжний і легкий десерт за пару хвилин - today.ua

Чізкейк в мікрохвильовці: покроковий рецепт

  • 240 г рікотти або будь-якого іншого вершкового сиру
    200 г сметани (15 %)
    100 г печива крекер
    2 яйця
    50 г вершкового масла
    Цукрова пудра за смаком
    1 ківі

1. Печиво подрібніть за допомогою блендера або м'ясорубки в дрібну крихту.

2. Вершкове масло розтопіть в мікрохвильовці.

3. Підготуйте форму, придатну для мікрохвильової печі. Насипте крихти печива і полийте розтопленим вершковим маслом. Перемішайте ложкою і утрамбуйте в щільний, рівномірний шар, товщиною близько 5 мм.

Чізкейк в мікрохвильовці: ніжний і легкий десерт за пару хвилин4. Рікотту перемішайте зі сметаною, яйцями і цукровою пудрою. Збийте міксером до однорідності.

5. З ківі вичавіть сік, додайте в сирну масу і ще раз перемішайте.

6. Вилийте отриманий сирний крем у форму, поверх шару з печива.

7. Запікайте в мікрохвильовці 4-5 хвилин при максимальній потужності (750-800 Вт).

8. Дайте чізкейк охолонути у формі, потім вийміть з форми. Відправте в холодильник на 2 – 3 години.

Приємного апетиту!

Приготуйте також дуже смачний італійський десерт Тірамісу. У домашніх умовах це зробити дуже просто.