Антипригарное покрытие сковороды: легко делаем в домашних условиях при помощи двух компонентов

Автор: Марченко Любов

Антипригарне покриття сковороди - невід'ємна якість посуду, без якого процес смаження перетворюється на тортури. Однак ціни на сковороди з таким покриттям дуже "кусаються". Та й саме це покриття може бути небезпечним для здоров'я. А тим часом, можна легко зробити таке покриття в домашніх умовах.

Антипригарное покрытие сковороды: легко делаем в домашних условиях при помощи двух компонентов - today.ua

Як нанести на звичайну чавунну сковороду антипригарне покриття, знали ще наші бабусі та активно користувалися цими знаннями. Саме тому у бабусь на сковорідці нічого не пригорало. А приготована ними смажена картопля могла би скласти конкуренцію тій, що зараз готують у фритюрницях.

До того ж таке антипригарне покриття сковороди, незважаючи на кустарність його нанесення, було абсолютно нешкідливим для здоров'я, тоді як до нинішніх хімічних покриттів є чимало питань. Тому зараз – саме час згадати народний спосіб.

Для цього потрібно запастись двома компонентами. Втім, навряд чи їх доведеться окремо купувати, оскільки вони є на кожній кухні. Отже, для цього знадобляться звичайна кухонна сіль та олія.

Популярные сейчас

Российская армия к 9 мая попытается захватить еще один украинский город

Кулеба сделал заявление о переговорах с Россией: названо главное условие Украины

Специалисты назвали моторное масло, которе нельзя заливать в двигатель автомобиля с пробегом

Латвия передаст ВСУ новейшие зенитные комплексы MANTIS

Антипригарное покрытие сковороды: легко делаем в домашних условиях при помощи двух компонентов

Подпишитесь на Today.ua, чтобы быть в курсе последних новостей:

Алгоритм нанесення антипригарного покриття гранично простий

  • На сковорідку, попередньо добре розпечену на вогні, висипаємо склянку кухонної солі.
  • Смажимо цю сіль на невеликому вогні протягом 15-20 хвилин. При цьому її потрібно іноді перемішувати лопаткою.
  • Потім знімаємо сковороду з вогню, висипаємо з неї сіль і промиваємо сковороду м'якою тканиною, не вдаючись при цьому до використання миючого засобу.
  • Після цього змащуємо внутрішню поверхню сковороди декількома краплями олії, рівномірно розподіляючи її по всій поверхні. Розжарюємо сковорідку з олією протягом 3 хвилин.
  • Потім знову повторюємо ту саму процедуру. Після завершення процесу протираємо сковорідку сухою серветкою.

Антипригарне покриття готове. Дешево, сердито та абсолютно безпечно для здоров'я. І головне, така недорога чавунна сковорідка ні в чому не поступатиметься дорогим аналогам із заводським покриттям.

Нагадаємо, обкатати сковорідку з таким покриттям можна в процесі приготування смаженої картоплі, яку подають до столу з ароматним підливом.