Паска з сиру може стати прекрасною альтернативою смачній, але висококалорійній великодній випічці. Адже зазвичай великодній стіл рясніє різними висококалорійними смаколиками, які можуть поставити хрест на усьому попередньому утриманні під час посту і на всій попередній дієті. Після рясних застіль на талію швидко повертаються всі колишні сантиметри, а тіло обростає усіма скинутими раніше кілограмами.
Тому багато людей, що стежать за фігурою, шукають золоту середину в меню для святкового столу: щоб і смачно було, і не набирати зайвої ваги.
Паска з сиру – просто знахідка для таких випадків. Вона містить мало калорій, але при цьому відповідає духу свята і, до того ж, дуже смачна. Сирна паска проста в приготуванні, і такий рецепт подужає навіть дитина.
Інгредієнти:
Популярні зараз
В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон
Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме
Пентагон розкрив номенклатуру першого пакету військової допомоги Україні: чи дадуть ATACMS
- Сир знежирений — 200-250 грам;
- Сметана нежирна (10%) — 200 грам;
- Ряжанка — 100 грам;
- Сухофрукти, горіхи, мед, ваніль — за смаком.
Приготування:
Сир потрібно розім'яти якомога більше, щоб він нагадував однорідну масу. Це можна зробити за допомогою виделки або блендером. Горіхи і сухофрукти слід подрібнити. Це також робиться будь-яким доступним способом, але простіше, звичайно, знову вдатися "до послуг" блендера.
Далі вмішуємо подрібнені горіхи і сухофрукти в сир і додаємо до цієї маси сметану та ряжанку. Знову все ретельно перемішуємо і підсипаємо туди трохи ваніліну або ванільний цукор. Підсолоджуємо утворену масу медом – за смаком.
Ті, хто не любить меду (таких теж є чимало), можуть замінити його цукром. Тільки ні того, ні іншого не додавайте одразу багато, тому що можете переборщити, і паска вийде занадто солодка. Тому краще солодкий інгредієнт додавати невеликими порціями.
Далі всією отриманою масою заповнюємо раніше підготовлену форму. Сир має "лягти" у формі щільно, без внутрішніх повітряних порожнин. Тому його слід гарненько утрамбувати.
Випікати таку пасху не потрібно! Разом з формою ставимо її в холодильник (не в морозильну камеру, а просто в холод) приблизно на половину доби.
Далі готову паску витягаємо з форми і прикрашаємо її зверху, як і чим хочемо. Можна посипати її тертим шоколадом, а можна меленими горіхами, кокосовою стружкою або кондитерською нонпареллю.
Все! Наша паска з сиру готова. При цьому калорійність такої страви лише 150 калорій на 100 грам – фігура буде в безпеці.
Тим же, хто віддає перевагу святковій класичній великодній випічці, рекомендуємо рецепт дуже смачної паски, яка по праву займе чільне місце на святковому столі.