Паска в мультиварці: покроковий рецепт святкової випічки до Великодня

Паска в мультиварці: покроковий рецепт святкової випічки до Великодня - today.ua

Великдень в Україні відзначається 19 квітня. У цьому році головне свято всіх християн припадає на період карантину. Ритуал освячення пасхальних пасок і яєць виявиться дуже ризикованим, але це не означає, що від приготування головної великодньої страви господиням варто відмовитися. Навпаки, саме час пекти паски навіть тим, хто жодного разу цього не робив. Для початківців ми пропонуємо спробувати приготувати смачну випічку в мультиварці. Це займе менше часу, ніж пекти паски в духовці, а результат вийде не гірше.

Рецепт паски в мультиварці

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 650 г борошна,
  • 2 яйця і 2 яєчних жовтки,
  • 250 мл молока,
  • 100 г вершкового масла,
  • 150 г цукру,
  • 10 г ванільного цукру,
  • 200 г родзинок,
  • 10 г сухих дріжджів,
  • щіпка солі

Для глазурі:

  • 2 яєчних білка,
  • 100 г цукрової пудри,
  • 0,5 ч. ложки лимонного соку.

Паска в мультиварці: покроковий рецепт святкової випічки до Великодня

Для початку розведіть дріжджі в теплому молоці і залиште на 20 хвилин настоятися.

Просійте через сито борошно. Додайте 1 склянку в молочно-дріжджову суміш, перемішайте, накрийте серветкою і залиште опару на півгодини в теплому місці.

Яйця і жовтки розітріть з цукром і ванільним цукром. Додайте яєчну суміш до опари, туди ж влийте м'яке вершкове масло і добре перемішайте.

Решту борошна змішайте з сіллю, поступово всипте в опару і замісіть тісто. Накрийте тісто серветкою і залиште підходити ще на 1 годину.

Помийте родзинки, висушіть їх і обваляйте в борошні. Осадіть тісто, що піднялося, і додайте в нього родзинки. Трохи вимісіть тісто з родзинками, накрийте і залиште піднятися ще на 1 годину.

Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом і виберіть режим "Підігрів" на 15 хвилин. Покладіть тісто в миску, закрийте її, вимкніть мультииварку і залиште тісто ще на 40-60 хвилин, щоб воно піднялося.

Оберіть режим "Випічка" і випікайте паску протягом 1 години 40 хвилин. Перевірити готовність паски можна дерев'яною паличкою.

Після випікання не поспішайте діставати паски з мультиварки. Потримайте їх під кришкою ще 20 хвилин.

Приготуйте глазур. Збийте до щільності білок з цукровою пудрою і лимонним соком.

Коли паска охолоне, зверху прикрасьте її глазур'ю.

Раніше повідомлялося, як приготувати ароматні бананові мафіни нашвидкурукуч.

Яким буде курс долара в кінці вересня: НБУ не зупинить подорожчання валюти
Національна валюта втрачає в ціні, а долар продовжує стрімко дорожчати. Така тенденція продовжиться і далі. Експерти прогнозують, що наступного тижня ...
Дорогі чиновники: у Мінфіні пояснили, чому Офісу президента підвищили витрати на наступний рік
Міністр фінансів Сергій Марченко розповів журналістам, чому в бюджеті на наступний рік збільшили витрати на утримання Офісу президента майже на 40%. Г...
Шмигаль намагається взяти контроль над ринком електроенергії в Україні: діє за спиною у Зеленського
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль планує перепідпорядкувати державну компанію “Укргідроенерго“ під свій контроль. Експерти розцінюють такий крок, як рейде...
Долар різко подорожчав: девальвація гривні може прискоритися в будь-який момент
Незважаючи на всі зусилля регулятора сповільнити девальвацію гривні, національна валюта продовжує втрачати в ціні. Прогнози фінансових експертів не вс...
Будьте пильні: в банкоматах Приватбанку почастішали крадіжки
Клієнти ПриватБанку дедалі частіше скаржаться, що в них стали пропадати гроші з картки. Причому кошти пропадають не внаслідок телефонного спілкування ...