Паска в мультиварці: покроковий рецепт святкової випічки до Великодня

Автор: Лобанова Єлизавета

Великдень в Україні відзначається 19 квітня. У цьому році головне свято всіх християн припадає на період карантину. Ритуал освячення пасхальних пасок і яєць виявиться дуже ризикованим, але це не означає, що від приготування головної великодньої страви господиням варто відмовитися. Навпаки, саме час пекти паски навіть тим, хто жодного разу цього не робив. Для початківців ми пропонуємо спробувати приготувати смачну випічку в мультиварці. Це займе менше часу, ніж пекти паски в духовці, а результат вийде не гірше.

Паска в мультиварці: покроковий рецепт святкової випічки до Великодня - today.ua

Рецепт паски в мультиварці

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 650 г борошна,
  • 2 яйця і 2 яєчних жовтки,
  • 250 мл молока,
  • 100 г вершкового масла,
  • 150 г цукру,
  • 10 г ванільного цукру,
  • 200 г родзинок,
  • 10 г сухих дріжджів,
  • щіпка солі

Для глазурі:

  • 2 яєчних білка,
  • 100 г цукрової пудри,
  • 0,5 ч. ложки лимонного соку.

Паска в мультиварці: покроковий рецепт святкової випічки до Великодня

Популярні зараз

У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу

Українці зможуть повернути частину грошей, витрачених на оплату комунальних послуг

Україна збила бомбардувальник Ту-22М3 за допомогою унікальної української розробки

Київстар, Vodafone та lifecell подбали про дешеві тарифи для своїх абонентів: який обсяг послуг можна за ними отримати

Для початку розведіть дріжджі в теплому молоці і залиште на 20 хвилин настоятися.

Просійте через сито борошно. Додайте 1 склянку в молочно-дріжджову суміш, перемішайте, накрийте серветкою і залиште опару на півгодини в теплому місці.

Яйця і жовтки розітріть з цукром і ванільним цукром. Додайте яєчну суміш до опари, туди ж влийте м'яке вершкове масло і добре перемішайте.

Решту борошна змішайте з сіллю, поступово всипте в опару і замісіть тісто. Накрийте тісто серветкою і залиште підходити ще на 1 годину.

Помийте родзинки, висушіть їх і обваляйте в борошні. Осадіть тісто, що піднялося, і додайте в нього родзинки. Трохи вимісіть тісто з родзинками, накрийте і залиште піднятися ще на 1 годину.

Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом і виберіть режим "Підігрів" на 15 хвилин. Покладіть тісто в миску, закрийте її, вимкніть мультииварку і залиште тісто ще на 40-60 хвилин, щоб воно піднялося.

Оберіть режим "Випічка" і випікайте паску протягом 1 години 40 хвилин. Перевірити готовність паски можна дерев'яною паличкою.

Після випікання не поспішайте діставати паски з мультиварки. Потримайте їх під кришкою ще 20 хвилин.

Приготуйте глазур. Збийте до щільності білок з цукровою пудрою і лимонним соком.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Коли паска охолоне, зверху прикрасьте її глазур'ю.

Раніше повідомлялося, як приготувати ароматні бананові мафіни нашвидкурукуч.