Котлети та фрикадельки зіпсують два інгредієнти: якої кулінарної помилки припускаються господині

Автор: Леся Ловіцька

Котлети та фрикадельки здаються досить простими стравами, рецепти яких добре відомі більшості господинь. При цьому вони допускають одну і ту ж помилку - додають у фарш "непотрібні" інгредієнти. Вони зрештою псують зовнішній вигляд та смак м'ясних виробів.

Котлети та фрикадельки зіпсують два інгредієнти: якої кулінарної помилки припускаються господині - today.ua

Кулінарні експерти заявили, що в котлети та фрикадельки не можна додавати жир. Так, він зробить фарш соковитішим, але при смаженні вироби почнуть розповзатися по сковороді. Справа в тому, що надто велика вологість м'яса не дозволяє виробам тримати форму. У результаті при термічній обробці вони розвалюються на частини. У фарш краще додавати трохи вершкового масла, а не сала.

Виявляється, у котлетах та фрикадельках "нічого робити" і сирій цибулі. Це пов'язано з тим, що цей інгредієнт сприяє більш швидкому прокисанню м'яса – і страва псуватиметься скоріше. До того ж, багато хто терпіти не може цибулю, яка не встигає просмажуватися всередині виробів і залишається сируватою.

Оптимально спочатку обсмажити цибулю на вершковому маслі, а потім перекрутити її разом із м'ясом у м'ясорубці. Таким чином можна "вбити двох зайців" відразу - додати фаршу соковитості та оригінального смаку.

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

Котлети та фрикадельки зіпсують два інгредієнти: якої кулінарної помилки припускаються господині

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Щоб котлети і фрикадельки виходили красивішими і набували золотистої скоринки, потрібно перед смаженням обваляти їх у борошні.

Нагадаємо, як приготувати котлети як у мережі ресторанів швидкого харчування McDonald's. Простим рецептом соковитого м'яса поділився шеф-кухар Євген Клопотенко.