Яку їжу не можна гріти у мікрохвильовці: 8 продуктів, що втрачають корисні властивості

Медики назвали ряд продуктів харчування, які не можна розігрівати в мікрохвильовій печі, інакше вони втратять всі свої корисні властивості.

Яку їжу не можна гріти у мікрохвильовці: 8 продуктів, що втрачають корисні властивості - today.ua

Вершкове масло

Якщо розігрівати під впливом мікрохвиль вершкове масло, то буде втрачена практично вся харчова цінність продукту.

Молоко

Коров'яче молоко містить вітамін В12, але в СВЧ-печі він руйнується. Крім того, продукт втрачає масу живильних речовин.

Спаржа

Продукт славиться наявністю важливого для організму людини рослинного білка. Приготована в мікрохвильовій печі спаржа набуває приємні смакові якості, але втрачає користь для здоров'я.

Яку їжу не можна гріти у мікрохвильовці: 8 продуктів, що втрачають корисні властивості

Кукурудза

Кукурудза володіє антиканцерогенними властивостями. Але після теплової обробки в мікрохвильовці, втрачає більше третини цієї важливої якості.

Броколі

Якщо ви пишаєтеся тим, що правильно харчуєтеся, але при цьому готуєте броколі в мікрохвильовці, то задумайтеся, а чи так корисне те, що ви їсте. Справа в тому, що цей вид капусти втрачає 97 відсотків корисних властивостей в СВЧ.

Рис

Рис для суші, плову або каші краще готуйте на плиті. В мікрохвильовці крупа втрачає майже всі свої корисні речовини.

Апельсин

Не варто ставити цитрус перед тим, як вичавити з нього сік, в мікрохвильовку. Так, можливо, рідини у вас вийде вичавити більше, але вітамін С, заради якого ви п'єте сік апельсина, буде зруйнований повністю.

Часник

Вплив мікрохвиль на головку часнику протягом 1 хвилини не просто знищує корисні речовини, але і робить продукт небезпечним для здоров'я.

Нагадаємо, в мікрохвильовці можна приготувати дивно смачну дієтичну піцу без борошна. Рецепт простого і корисного для здоров'я страви.

ДЖЕРЕЛОsterlegrad.ru