Дієтологи рекомендують вживати 10-30 грамів свіжого сала в день навіть тим, хто худне і стежить за фігурою. Цей продукт містить ненасичену жирну кислоту Омега-6, яка здатна покращувати роботу головного мозку, серця і нормалізувати обмін холестерину. Крім того, сало містить олеїнову кислоту, без якої неможливий правильний обмін речовин в організмі людини.
"Сало містить незамінні жирні кислоти: арахідонову та олеїнову. Перша входить до складу всіх клітинних мембран, бере участь у передачі клітинних сигналів і поліпшує роботу серцевого м'яза. Ця кислота забезпечує гормональну активність, холестериновий обмін, імунну відповідь організму. Тому сало рекомендують вживати для профілактики атеросклерозу і підтримки імунної системи. Вміст олеїнової кислоти в салі трохи нижче, ніж в оливковій олії, тому для тих, хто хоче схуднути, сало незамінний продукт. Адже олеїнова кислота прекрасно засвоюється організмом", - розповів колишній головний дієтолог Моз України Петро Карпенко.
Сало також багате вітамінами А, D, E, що робить його незамінним для підтримки здоров'я кісток.
Популярні зараз
Названо тарифи на електроенергію та газ з 1 квітня
Мобілізація з 1 квітня: кому з українців першочергово видаватимуть повістки
Українцям розповіли, які суми банківських переказів можуть потрапити під фінмоніторинг
“Народ масово виїжджатиме з України“: астрологічний прогноз на квітень
Вживати свіже сало бажано без хліба і в першій половині дня. Зберігати сало дієтологи радять не в морозилці, а в основному відділенні холодильника і не тривалий час.
Шкідливим для організму є копчене сало. Особливо не рекомендується вживати цей продукт людям з хворобами нирок, печінки, жовчного міхура та підшлункової залози.
Раніше американські дієтологи розповіли, чим можна замінити солодощі і здобу під час схуднення.