Повітряна паска - мрія будь-якої господині. Щоб випічка вийшла ідеальної консистенції, потрібно ретельно підбирати усі інгредієнти. Зокрема, багато залежить від дріжджів. Досвідчені кулінари поділилися секретами, як підібрати правильні дріжджі для пасок.
Повітряну текстуру великодня випічка має завдяки дріжджам. Це обов'язковий інгредієнт традиційної паски. Без них – випічка не підніметься. Простим розпушувачем тут не обійтися.
Якщо ви готували домашню випічку, то знаєте, які бувають види дріжджів. Для тих, хто не знає, коротко розповімо.
- Сухі дріжджі. Це дріжджі у вигляді гранул. Перед тим, як додати їх у випічку, продукт потрібно розбавити у теплій, трохи солодкій воді (з додаванням цукру).
- Швидкорозчинні. Вважаються різновидом сухих і відрізняються тільки розміром гранул і способом застосування. Такі дріжджі потрібно додавати безпосередньо в просіяне борошно, і тільки тоді замішувати тісто.
- Свіжі живі пресовані дріжджі. Це традиційні дріжджі, на яких пекли паски наші бабусі та мами. Випічка виходила пишною та повітряною. Все завдяки тому, що в 1 г живих дріжджів міститься 10 млрд активних мікроорганізмів. Тобто вони найбільш насичені.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Для приготування пасок найкраще підходять свіжі дріжджі. Крім усього іншого, з ними зручно та приємно працювати, і випічка 100% вийде пишною та повітряною.
Як підготувати дріжджі до випічки
- Розітріть суміш із 3 ст. ложок теплої води, 1 ч. ложки солі, 1 ч. ложки цукру, 50 г дріжджів та 300 г борошна. Залежно від рецепту, пропорції можуть бути іншими.
- Поставте опару в тепле місце на 10 хвилин до утворення бульбашок. Якщо піни утворилося мало, збільшіть кількість дріжджів у 1,5 рази.
- Не забудьте прогріти опару до 35-45 °C, щоб дріжджі "спрацювали".
Раніше повідомлялося, як приготувати ніжну глазур для паски на основі крем-сиру.