Яблучний “Наполеон“ з вершковим кремом: рецепт найсмачнішої випічки до чаю

Автор: Лобанова Єлизавета

Шарлотка з яблуками багатьом вже набридла, а ось яблучний "Наполеон" напевно куштували не всі. Ця випічка не складна в приготуванні, зате неймовірно смачна. Пиріг просочується ніжним ванільним кремом, а яблука нарізаються тонкими скибочками і варяться у цукровому сиропі. Встояти від такого десерту буде важко.

Яблучний “Наполеон“ з вершковим кремом: рецепт найсмачнішої випічки до чаю  - today.ua

Рецепт яблучного "Наполеона"

Інгредієнти:

  • сметана (20%) – 200 г;
  • жовтки –2 штуки;
  • оцет – 1 ст. л.
  • борошно – 800 г;
  • маргарину – 2 упаковки по 250 г;
  • очищені яблука – 700 г;
  • вода – 400 мл;
  • цукор – 100 г;
  • молоко – 100 мл;
  • кукурудзяний крохмаль – 100 г;
  • цукор – 350 г;
  • яйця – 4 штуки;
  • ваніль – 2 ч. л.
  • молоко - 650 мл
  • вершкове масло - 40 г;
  • жирні вершки – 250 мл;
  • цукрова пудра – 2 ст. л.

Готуємо спочатку коржі. Для цього змішуємо жирну сметану з жовтками та оцтом.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

У глибоку миску просійте борошно і натріть туди на тертці холодний маргарин. Перетріть маргарин з борошном у крихту.

Зробіть по центру крихти виїмку і влийте туди сметану, змішану з жовтками та оцтом. Замісити тісто руками. Зберіть його в плескату кулю і покладіть у пакет. Поставте у холодильник на 8 годин.

Дістаньте тісто та розріжте на 8 рівних частин. Посипайте поверхню борошном і розкотіть коржик, виріжте.

Випікайте кожен корж, попередньо проколивши вилкою.

Випікайте протягом 10-20 хвилин|мінути| в духовці при температурі 180 градусів.

Наріжте очищені яблука тонкими скибочками.

Приготуйте сироп із води та цукру. Додайте нарізані яблука в сироп і відваріть до м'якості (2-3 хвилини).

Для вершкового крему збийте вершки з кукурудзяним крохмалем. В окремому посуді збийте цукор, яйця та ваніль. Додаємо 650 мл молока та ставимо на маленький вогонь. Коли маса закипить, тонким струмочком вводимо вершки збиті з крохмалем. Постійно перемішуємо вінчиком і чекаємо, поки крем загусне. Знімаємо крем з вогню та додаємо ще 40 г м'якого вершкового масла. Ще раз добре перемішуємо. Накриваємо каструлю з кремом харчовою плівкою та охолоджуємо до кімнатної температури.

Коли коржі, начинка та крем готові, викладаємо перший корж, зверху – крем, потім шар яблук. І так викладіть всі коржі, трохи притискаючи кожен. Залишіть кілька ложок крему, щоб змастити боки "Наполеона" та верхній корж.

Залишає торт постояти годину, а потім ставимо в холодильник на 10 годин, щоб коржі добре просочилися.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приємного чаювання!

Раніше повідомлялося, як приготувати яблучний пиріг із шоколадом на листковому тесті.

Головне