Смачний український борщ може приготувати будь-яка господиня, але для цього потрібно знати деякі тонкощі приготування. Щоб смак борщу був насиченим, а аромат відчували сусіди, потрібно правильно зварити бульйон, підготувати заправку з потрібних інгредієнтів, і дати борщу добре настоятися. Ми розповімо вам, як приготувати ароматний борщ, щоб порадувати себе і близьких.
Вибрати правильне м'ясо
Щоб борщ вийшов смачним, потрібно приготувати наваристий бульйон. Хтось готує страву і без м'яса, ну тоді смак не такий пікантний. Справжній традиційний український борщ готується на свинячих реберцях або яловичині. Можна зварити бульйон і на курці, але він буде іншим, більш дієтичним. Використовуйте для борщу м'ясо без плівки, прожилок і хрящів. Варіть м'ясо на повільному вогні не менше 2-х годин, а вже потім кидайте до кастрюлі овочі.
Приготувати заправку для борщу
Відкриваємо вам секрет. Спробуйте додати в борщ сало перемелене з часником, і тоді ви відчуєте всю пікантність страви. Крім того, щоб борщ вийшов ще більш наваристим, можна додати в бульйон шматочок вершкового масла.
Для смачної засмажки візьміть цибулю, моркву, буряк, приправи за смаком, і сало. Спочатку покладіть на сковороду моркву, зверху цибулю, щоб вона не підгоріла, після цибулі додаємо буряк, солимо і перчимо за смаком.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Дати борщу настоятися
Після приготування борщу його потрібно обов'язково настояти не менше 30 хвилин, а краще добу. За цей час страва набуде по-справжньому унікального смаку і аромату. Подавати борщ найкраще зі сметаною, свіжою зеленню і часниковими пампушками.
Бажаємо вам приготувати свій ідеальний борщ! Смачного!
Раніше ми публікували рецепт сезонного борщу від Олі Полякової, який вона готує у своїй родині.