Смачний і ароматний борщ від Олі Полякової: покроковий рецепт

Борщ готують у кожній українській родині, у тому числі і в зіркових родинах. На карантині за плиту встали навіть селебріті. Епатажна Оля Полякова активно веде свій Instagram і ділиться зі своїми підписниками рецептами улюблених страв її сім'ї. Серед них почесне місце займає зелений борщ. Готує його артистка з перепелиними яйцями, що робить сезонну страву ще кориснішою.

Смачний і ароматний борщ від Олі Полякової: покроковий рецепт  - today.ua

Рецепт борщу від Олі Полякової

Інгредієнти

  • свіжа кропива - пучок,
  • зелена цибуля - пучок,
  • кріп - пучок,
  • морква - 2 шт,
  • картопля - 5 шт,
  • цибуля ріпчаста - 2 шт,
  • перепелині яйця - 20 шт,
  • шпинат - пучок,
  • щавель - пучок,
  • сіль - за смаком,
  • чорний перець мелений - за смаком,
  • лимон - 1 шт,
  • рослинна олія - 50 мл,
  • вершкове масло - 50 гр.

Для початку беремо 3-літрову каструлю, наливаємо в неї воду і доводимо воду до кипіння. Потім кладемо в каструлю цілу цибулину і моркву, нарізану кубиками. Картопля також нарізаємо кубиками і кидаємо в каструлю. Варимо овочі до готовності картоплі.

Потім миємо і дрібно нарізаємо кропиву, щавель і шпинат. Зелень для смаку та кольору поливаємо соком лимона.

Беремо середню цибулину і дрібно нарізаємо. Моркву миємо, чистимо і натираємо на тертці.

Ставимо на плиту сковороду, наливаємо олію і кладемо на неї шматочок вершкового масла. Тушкуємо цибулю і моркву до м'якого стану.

Перекладаємо зажарку в каструлю до картоплі. Додаємо в наш борщ сіль і мелений перець за смаком. Відправляємо в каструлю нарізану зелень, накриваємо каструлю кришкою і доводимо його до кипіння. Дістаємо з каструлі цілу цибулину. Даємо борщу прокипіти кілька хвилин і вимикаємо плиту. Перепелині яйця варимо до готовності і чистимо.

Подаємо борщ з перепелиними яйцями і сметаною. Смачного!

https://youtu.be/64VQJ4qnzuA

Раніше повідомлялося, як приготувати смачний борщ з копченим салом за старовинним українським рецептом.