Соєвий соус може бути небезпечним: в чому шкода популярної добавки

Автор: Оксана Житнюк

Соєвий соус - одна з найпопулярніших добавок до страв у всьому світі. Ним заправляють салати, його додають до рису, страв із риби і морепродуктів, використовують в якості маринаду для м'яса і т.д. Але мало хто знає, що соєвий соус може бути дуже шкідливим для організму через високий вміст натрію.

Соєвий соус може бути небезпечним: в чому шкода популярної добавки - today.ua

Експерти повідомляють, що у соєвих соусах більшості марок міститься пшениця разом з генетично модифікованими інгредієнтами. В 30 мл соусу міститься більше половини рекомендованої щоденної дози натрію.

Соєвий соус створили японські кухарі ще в VII столітті, коли піддавали бродінню соєві боби для приготування місо. Однак сьогодні виробники почали використовувати суміш, яка наполовину складається з пшениці, а наполовину - з соєвих бобів.

В соєвих бобах є фітоестрогени, які діють на організм як гормональні руйнівники і завдають шкоди ендокринній системі організму. У дослідженнях, проведених на тваринах, соя викликала розвиток пухлин раку молочної залози, серцеві захворювання, алергії, раннє статеве дозрівання, пошкодження головного мозку, остеопороз і гіпертиреоз.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Крім того, всі бобові містять фитат, але саме соя буквально переповнена ім. У шлунково-кишковому тракті фитат з неферментованих соєвих продуктів щільно пов'язує такі мінерали як кальцій, залізо, цинк, магній і мідь, що є однією з основних причин розвитку остеопорозу.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, чому огірки можуть виявитися небезпечними для здоров’я.

Головне