Кожен регіон України славиться своїм рецептом борщу. Наприклад, на Слобожанщині (Сумська та Харківська області) готують ситний борщ із фрикадельками. Цей рецепт зараз стане в пригоді, враховуючи нинішню ситуацію в країні. У разі відключення світла та неможливості приготувати або розігріти кілька страв – Слобожанський борщ стане чудовим варіантом, щоб наїстись з однієї тарілки.
Слобожанський борщ із фрикадельками – рецепт
Перед приготуванням буряки потрібно замочити на ніч, а потім окремо відварити до готовності. Або ж можна використовувати консервовану квасолю.
Складові:
На борщ:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
- 400 г яловичини
- 2 цибулини
- 300 г капусти
- Буряк
- 5 картоплин
- Квасоля до смаку
- 2 моркви
- 2-3 ст. л. томатної пасти
- 2 зубчики часнику
- 1 ч. л. оцту
- Сіль
- Перець
- Цукор на смак
На фрикадельки:
- 300 г яловичого фаршу
- Яйце
- 1 ст. л. сметани
- Сіль
- Перець
Спосіб приготування:
- М'ясо ставимо варитись, після закипання води, кип'ятимо м'ясо приблизно п'ять хвилин. Перший бульйон зливаємо, додаємо чисту воду і ставимо варитися м'ясо приблизно на дві години.
- Моркву та буряк натерти на тертку, а цибулю дрібно нарізати.
- Цибулю відправляємо на розігріту з олією сковороду, тушкуємо кілька хвилин і додаємо морквину. Додаємо пару ложок томатної пасти та знімаємо з вогню.
- В іншій сковороді обсмажуємо на олії буряки, додаємо трохи бульйону та оцет. Для солодощі можна додати трохи цукру.
- Через дві години в бульйон додаємо нашатковану капусту, нарізану кубиками картоплю - варимо 10 хвилин. Додаємо цибулю, моркву та буряк, дрібно нарізаний часник та спеції.
- Додаємо квасолю та варимо 10 хвилин.
- Для приготування фрикадельок: змішуємо фарш зі сметаною, яйцем та спеціями.
- Додати до борщу за 15 хвилин до готовності.
- Подавати Слобожанський борщ гарячим зі сметаною, зеленою цибулею, хлібом та салом.
Готово! Смачного.
Пропонуємо вам також приготувати млинці зі вчорашньої гречки – рецепт ситної страви на сніданок чи обід.