Ситний та наваристий: рецепт Слобожанського борщу з фрикадельками

Автор: Анастасия Березовская

Кожен регіон України славиться своїм рецептом борщу. Наприклад, на Слобожанщині (Сумська та Харківська області) готують ситний борщ із фрикадельками. Цей рецепт зараз стане в пригоді, враховуючи нинішню ситуацію в країні. У разі відключення світла та неможливості приготувати або розігріти кілька страв – Слобожанський борщ стане чудовим варіантом, щоб наїстись з однієї тарілки.

Ситний та наваристий: рецепт Слобожанського борщу з фрикадельками - today.ua

Слобожанський борщ із фрикадельками – рецепт

Перед приготуванням буряки потрібно замочити на ніч, а потім окремо відварити до готовності. Або ж можна використовувати консервовану квасолю.

Складові:

На борщ:

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

  • 400 г яловичини
  • 2 цибулини
  • 300 г капусти
  • Буряк
  • 5 картоплин
  • Квасоля до смаку
  • 2 моркви
  • 2-3 ст. л. томатної пасти
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч. л. оцту
  • Сіль
  • Перець
  • Цукор на смак

На фрикадельки:

  • 300 г яловичого фаршу
  • Яйце
  • 1 ст. л. сметани
  • Сіль
  • Перець

Ситний та наваристий: рецепт Слобожанського борщу з фрикадельками

Спосіб приготування:

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. М'ясо ставимо варитись, після закипання води, кип'ятимо м'ясо приблизно п'ять хвилин. Перший бульйон зливаємо, додаємо чисту воду і ставимо варитися м'ясо приблизно на дві години.
  2. Моркву та буряк натерти на тертку, а цибулю дрібно нарізати.
  3. Цибулю відправляємо на розігріту з олією сковороду, тушкуємо кілька хвилин і додаємо морквину. Додаємо пару ложок томатної пасти та знімаємо з вогню.
  4. В іншій сковороді обсмажуємо на олії буряки, додаємо трохи бульйону та оцет. Для солодощі можна додати трохи цукру.
  5. Через дві години в бульйон додаємо нашатковану капусту, нарізану кубиками картоплю - варимо 10 хвилин. Додаємо цибулю, моркву та буряк, дрібно нарізаний часник та спеції.
  6. Додаємо квасолю та варимо 10 хвилин.
  7. Для приготування фрикадельок: змішуємо фарш зі сметаною, яйцем та спеціями.
  8. Додати до борщу за 15 хвилин до готовності.
  9. Подавати Слобожанський борщ гарячим зі сметаною, зеленою цибулею, хлібом та салом.

Готово! Смачного.

Пропонуємо вам також приготувати млинці зі вчорашньої гречки – рецепт ситної страви на сніданок чи обід.

Головне