Що їсти при підвищеному тиску: лікарі назвали рецепт корисної страви

Підвищений тиск є доволі розповсюдженою проблемою серед українців. Втім, за словами лікарів, якщо належним чином харчуватись та вести здоровий спосіб життя, можна нормалізувати тиск.

Що їсти при підвищеному тиску: лікарі назвали рецепт корисної страви - today.ua

Так, краснодарський лікар Родіон Іщенко розповів про рецепт дієтичного супу, який позбавить від несподіваних нападів гіпертонії і мігрені.

Мова йде про гречаний суп, який готується на овочевому бульйоні. Гречана крупа є цільнозерновий культурою, збагаченою поживними речовинами, серед яких наступні:

  • вітаміни (А, В1, В2, В6, В9, Е, РР);
  • мінерали (калій, залізо, натрій, кальцій, цинк, фосфор, селен);
  • жирні кислоти (омега-3, омега-6, ліноленова, олеїнова, лінолева).

За словами лікаря, гречаний суп для гіпертоніків здатний знизити рівень холестерину, вивести надлишки рідини з організму, покращити роботу серцево-судинної системи і травлення. Такі властивості страви допомагають відновити гарний обмін речовин для нормалізації тиску, адже таким чином можна позбутися зайвої ваги і поліпшити еластичність судин.

Також лікар нагадав про користь овочевого бульйону, адже ця дієтична основа допоможе правильному функціонуванню організму. Такий вітамінний заряд здатний відновити нормальний тиск і підтримувати його в нормі.

Нагадаємо, раніше дослідники з австралійського університету Ла Троб вивчили вплив трав і спецій на артеріальний тиск і з’ясували, що смакові добавки до їжі і приправи можуть позбавити людину від гіпертонії.