Ніжна шарлотка з йогуртом і корицею: аромат змусить прокинутись навіть завзятого сплюха

Автор: Марченко Любов

Ніжна шарлотка з яблуками та корицею, як і будь-яка інша шарлотка, не потребує великих зусиль і витрат часу на приготування. Зате вона вимагатиме від вас натхнення. Без натхнення випічка може вийти, проте вона не буде такою божественно смачною, як могла би бути. Тільки страва, що готується з любов'ю, розкриває весь свій потенціал.

Ніжна шарлотка з йогуртом і корицею: аромат змусить прокинутись навіть завзятого сплюха - today.ua

Із величезної кількості рецептів шарлотки цей відрізняється особливою ніжністю та неповторним смаком завдяки додаванню в тісто одного компонента – сметани або йогурту, каже кондитер Ольга Сулім, яка поділилася рецептом такої шарлотки.

Йогуртом без наповнювача або сметаною у рецепті частково замінені яйця. Завдяки цьому компоненту смак знайомої випічки виходить набагато вишуканішим.

Інгредієнти:

  • 4 яйця;
  • 150 г цукру;
  • 150 г борошна;
  • 70 г сметани або густого йогурту без наповнювача;
  • 4 яблука середньої величини;
  • 1 ч. л. розпушувача.

Ніжна шарлотка з йогуртом і корицею: аромат змусить прокинутись навіть завзятого сплюха

Рецепт приготування шарлотки

Збити міксером на високій швидкості яйця з цукром до утворення пінистої консистенції.

Популярні зараз

Багатьом українцям не зарахують до страхового стажу період роботи за останні 10 років

З'явився текст мирної угоди, яку Україна відмовилася підписувати навесні 2022 року

У Мережі з'явилась інформація про евакуацію влади з Харкова: коментар ОВА

Американські спецпризначенці вчать українську мову: навіщо їм це потрібно

Додати туди просіяне борошно та розпушувач і обережно все перемішати до однорідної маси. Це можна робити або лопаткою або міксером на мінімальній швидкості.

Після цього слід додати в тісто сметану або йогурт і знову все акуратно перемішати.

Форму для випічки потрібно вистелити пергаментом або змастити олією.

Викладаємо у форму половину тіста. Потім зверху викладаємо яблука, почищені від шкірки та нарізані кубиками або невеликими часточками. Вже на цьому етапі яблука можна трохи зверху присипати корицею.

Далі викладаємо половину тіста, що залишилася. За бажанням посипаємо його зверху корицею з невеликою кількістю цукру. Тут головне – не "переборщити" з корицею. Її аромат має бути фоновим і не затемнювати запах яблук.

Після цього ставимо форму із тістом у духовку. Тривалість випічки становить від 40 до 50 хвилин за температури 170-180 градусів.

Шарлотку можна виймати відразу після вимкнення духовки. До речі, вона смакує навіть теплою (тільки не гарячою). До теплої шарлотки можна подати морозиво – вийде чудове поєднання смаку. А до охолодженої шарлотки підійде будь-який гарячий напій: кава, чай, какао.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Поки шарлотка з йогуртом та корицею готується, ви можете встигнути поробити невідкладні ранкові справи. До речі, будити своїх домочадців вам не доведеться. Можете бути певні: чарівний аромат кориці та яблук витягне з ліжка навіть найзапеклішого того, хто впав у зимову сплячку.

Нагадаємо, смачну шарлотку можна також приготувати зовсім без яєць – на медовому тісті.