Шарлотка на медовому тісті без яєць - рецепт простого та смачного яблучного пирога

Автор: Анастасия Березовская

Шарлотка без яєць – чудовий бюджетний варіант пирога на кожен день та на святковий стіл. Десерт готується на окропі, з яблуками та медом. У ньому немає тваринних жирів, і вийде він не такий пишний, але все ж таки смак буде непередаваним завдяки меду, а результат виходить не гірше, ніж з яйцями.

Шарлотка на медовому тісті без яєць - рецепт простого та смачного яблучного пирога - today.ua

Шарлотка без яєць - рецепт

Інгредієнти:

  • 180 г борошна
  • 100 мл окропу
  • 1 кисло-солодке яблуко
  • 2 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 2 ст. л. меду
  • 0,5 ч. л. розпушувача

Шарлотка на медовому тісті без яєць - рецепт простого та смачного яблучного пирога

Спосіб приготування:

Популярні зараз

Мобілізація жінок: хто зобов'язаний стати на військовий облік у ТЦК за новим законом

Telegram-канали масово повідомляють про потужний блакитний спалах у небі над Україною: його бачили в багатьох областях

Популярна вакцина від COVID-19 могла стати причиною утворення тромбів у деяких пацієнтів

Залужного запитали про президентські амбіції: відповідь ексголовкома

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Цукор, 1 ст. л. меду та олію змішуємо з окропом - ретельно перемішуємо, щоб усі інгредієнти розчинилися. Кількість цукру та меду можна регулювати на власний розсуд.
  2. Просіяне борошно змішуємо з розпушувачем і вимішуємо в окріп. Добре перемішуємо, щоб не було грудок. Тісто має бути в'язким.
  3. Яблука вимиваємо, обсушуємо, видаляємо кісточки та прожилки, нарізаємо на часточки. Якщо шкірка груба, її краще видалити.
  4. Форму змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном. На дно викладаємо яблука та заливаємо тістом, вирівнюємо поверхню.
  5. Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці близько 35 хвилин. Можна підстрахуватися і щоб не пригоріла верхівка, накрити фольгою.
  6. Готовий пиріг можна полити медом чи прикрасити цукровою пудрою.

Готово. Смачного!

Пропонуємо також спробувати приготувати лазанью з соусами "Бешамель" та "Болоньєзе" - рецепт вишуканої страви італійської кухні.