Як приготувати смачний грибний крем-суп і суп-пюре: швидкі рецепти

Автор: Грудзинська Олена

Грибний суп готується як зі свіжих грибів, так і з сушених - рецепти такі, що можна зробити крем-суп, а можна - суп-пюре.

Як приготувати смачний грибний крем-суп і суп-пюре: швидкі рецепти - today.ua

Як свідчать рецепти, між крем-супом і супом-пюре є одна, але дуже важлива відмінність - після приготування інгредієнтів для першого виду супу на етапі збивання вливають жирні вершки, а в інгредієнти для другого потрібно додати бульйон.

Пропонуємо вам смачні та швидкі рецепти.

Грибний суп-пюре - з плавленим сиром і сушеними грибами

Як приготувати смачний грибний крем-суп і суп-пюре: швидкі рецепти

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Інгредієнти:

  • 3 картоплини, 1 морква, 1 цибулина;
  • 1 плавлений сирок;
  • Одна жменя сушених грибів;
  • Сіль, перець - за смаком;
  • Бульйон.

Як приготувати страву:

Натріть моркву, а цибулю - поріжте дрібними кубиками. Підсмажте овочі та відправте в каструлю. Після цього додайте  очищену і порізану картоплю, влийте бульйон і все посоліть та поперчіть.

Гриби замочіть, а потім промийте, наріжте і відправте до решти інгредієнтів. Простий грибний суп із сушених грибів потрібно варити до того моменту, поки не звариться картопля.

Далі подрібніть інгредієнти супу блендером. Поріжте або натріть плавлений сир і відправте до них. Потім все можна ще раз збити блендером або просто ретельно перемішати, щоб маса стала однорідною.

Швидкий суп-пюре грибний буде набагато смачніше, якщо його подати з сухариками. Сухарики можна купити або приготувати вдома. Суп можна прикрасити зеленню.

Грибний крем-суп з печериць

Як приготувати смачний грибний крем-суп і суп-пюре: швидкі рецепти
Інгредієнти:

  • 200 г картоплі;
  • 2 курячих філе;
  • 2,5 л води;
  • 400 г печериць;
  • 3 цибулини;
  • морква
  • 30 г вершків (жирність - 20%);
  • 2 плавлених сирки;
  • Вершкове масло, зелень, сіль - за смаком.
  • Лавровий лист;

Як приготувати:

Покладіть філе в каструлю, залийте водою, покладіть очищену цибулю та очищену моркву і відваріть бульйон. М'ясо повинно бути майже готовим. За 5 хвилин до кінця приготування бульйону покладіть в каструлю лавровий лист, а потім не забудьте витягнути.

Тепер цибулю очистіть і поріжте дрібними кубиками. Візьміть сковороду, розігрійте на ній вершкове масло, а потім обсмажте цибулю до золотистої скоринки.

Щоб крем-суп грибний вийшов насиченим, головне - не пошкодувати основного інгредієнта - печериць, і правильно з ними впоратися. Наріжте гриби скибочками та обсмажте з цибулею протягом 5 хвилин, потім трохи протушкуйте й знову обсмажте - повинна піти зайва рідина. Приготовлені гриби пересипте на тарілку і дайте їм охолонути.

Витягніть філе з бульйону, наріжте невеликими шматочками та обсмажте на олії. Додайте до філе приготовані гриби, трохи бульйону, вершки, всипте сіль і все протушкуйте. Після цього відправте в бульйон картоплю, доведіть до готовності, посоліть і поперчіть.

Смачний грибний суп з печерицями майже готовий - додайте в бульйон з картоплею потушені інгредієнти, все перемішайте, відправте ще й подрібнений плавлений сирок і проваріть протягом 2 хвилин.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Проварені інгредієнти збийте блендером, додайте ще трохи вершків і знову все збийте. Готовий суп прикрасьте подрібненою зеленню. Страву можна подати з часниковими сухариками.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялися рецепти салатів для економних та тих, хто худне.

Головне