Грибний суп готується як зі свіжих грибів, так і з сушених - рецепти такі, що можна зробити крем-суп, а можна - суп-пюре.
Як свідчать рецепти, між крем-супом і супом-пюре є одна, але дуже важлива відмінність - після приготування інгредієнтів для першого виду супу на етапі збивання вливають жирні вершки, а в інгредієнти для другого потрібно додати бульйон.
Пропонуємо вам смачні та швидкі рецепти.
Грибний суп-пюре - з плавленим сиром і сушеними грибами
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Інгредієнти:
- 3 картоплини, 1 морква, 1 цибулина;
- 1 плавлений сирок;
- Одна жменя сушених грибів;
- Сіль, перець - за смаком;
- Бульйон.
Як приготувати страву:
Натріть моркву, а цибулю - поріжте дрібними кубиками. Підсмажте овочі та відправте в каструлю. Після цього додайте очищену і порізану картоплю, влийте бульйон і все посоліть та поперчіть.
Гриби замочіть, а потім промийте, наріжте і відправте до решти інгредієнтів. Простий грибний суп із сушених грибів потрібно варити до того моменту, поки не звариться картопля.
Далі подрібніть інгредієнти супу блендером. Поріжте або натріть плавлений сир і відправте до них. Потім все можна ще раз збити блендером або просто ретельно перемішати, щоб маса стала однорідною.
Швидкий суп-пюре грибний буде набагато смачніше, якщо його подати з сухариками. Сухарики можна купити або приготувати вдома. Суп можна прикрасити зеленню.
Грибний крем-суп з печериць
Інгредієнти:
- 200 г картоплі;
- 2 курячих філе;
- 2,5 л води;
- 400 г печериць;
- 3 цибулини;
- морква
- 30 г вершків (жирність - 20%);
- 2 плавлених сирки;
- Вершкове масло, зелень, сіль - за смаком.
- Лавровий лист;
Як приготувати:
Покладіть філе в каструлю, залийте водою, покладіть очищену цибулю та очищену моркву і відваріть бульйон. М'ясо повинно бути майже готовим. За 5 хвилин до кінця приготування бульйону покладіть в каструлю лавровий лист, а потім не забудьте витягнути.
Тепер цибулю очистіть і поріжте дрібними кубиками. Візьміть сковороду, розігрійте на ній вершкове масло, а потім обсмажте цибулю до золотистої скоринки.
Щоб крем-суп грибний вийшов насиченим, головне - не пошкодувати основного інгредієнта - печериць, і правильно з ними впоратися. Наріжте гриби скибочками та обсмажте з цибулею протягом 5 хвилин, потім трохи протушкуйте й знову обсмажте - повинна піти зайва рідина. Приготовлені гриби пересипте на тарілку і дайте їм охолонути.
Витягніть філе з бульйону, наріжте невеликими шматочками та обсмажте на олії. Додайте до філе приготовані гриби, трохи бульйону, вершки, всипте сіль і все протушкуйте. Після цього відправте в бульйон картоплю, доведіть до готовності, посоліть і поперчіть.
Смачний грибний суп з печерицями майже готовий - додайте в бульйон з картоплею потушені інгредієнти, все перемішайте, відправте ще й подрібнений плавлений сирок і проваріть протягом 2 хвилин.
Проварені інгредієнти збийте блендером, додайте ще трохи вершків і знову все збийте. Готовий суп прикрасьте подрібненою зеленню. Страву можна подати з часниковими сухариками.
Нагадаємо, нещодавно повідомлялися рецепти салатів для економних та тих, хто худне.