Якщо ви не впевнені, що можна, а що не варто їсти у процесі схуднення, зверніть увагу на поради дієтолога, який розкаже про продукти, які зроблять ваш раціон повноцінним і стануть вірними помічниками в процесі схуднення. Дієтолог-нутриціолог Надія Пахирко на своїй сторінці в Instagram поділилася порадами щодо вживання п'яти важливих продуктів, без яких схуднути буде вкрай складно.
1. Цільнозернові крупи
Крупи часто виключають з раціону через високу калорійність. Гречка, темні сорти рису, булгур, макарони з твердих сортів пшениці обов'язково мають бути у вашому раціоні на щоденній основі. Це джерело повільних вуглеводів, які дають довгу ситість. Їх рекомендується їсти в якості гарніру на обід.
⠀
Висока калорійність - невиправдане побоювання. Порівняйте: 100 гр сухих макаронів при варінні перетворюються в 200-250 гр продукту. При цьому кількість калорій не збільшується, 100 гр сухих макаронів і 250 гр відварених мають однакову калорійність = 330 ккал.
⠀
Порівняйте 100 г торта =520 ккал - ситість нуль, зайва вага 100 гр, а 250 г відварених макаронів = 330 ккал. Ситість на 3 години.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
2. Морська риба та морепродукти
За даними НДІ харчування, у більшої частини населення (включаючи дітей) дефіцит споживання Омега-3 становить близько 80%. Омега-3 з морепродуктів - захист нашої серцево-судинної системи. Омега-3 ЖК перешкоджають розвитку раку товстого кишечника, послабляють негативні ефекти ожиріння і знижують ризик розвитку цукрового діабету.
Головне джерело омега-3 — це риба і морепродукти. Вони повинні бути на вашому столі не менше 2 разів на тиждень. Не обов'язково їсти дорогущу сьомгу, зверніть увагу на більш доступний продукт - печінка тріски.
У 100 г консервованої печінки тріски міститься від 10 до 25 г цих речовин. Досить лише 10-20 г додати печінки в якусь страву (салат, гарнір, тощо), і денна норма виконана.
3. Курячі яйця
В яйцях містяться всі незамінні амінокислоти. Це джерело самого повноцінного тваринного білка. А всі розмови про те, що вони підвищують холестерин і руйнують печінку - міф. Якщо у вас немає протипоказань, яйця можна їсти кожен день по 2 штуки. Вони дуже ситні, і підходять як на сніданок, так на обід або вечерю.
4. Листові овочі
Листові овочі дуже багаті клітковиною, яка виконує дві важливі функції: відповідає за перетравлення і всмоктування їжі і за виведення відходів з організму. Клітковина поглинає воду у шлунку і збільшується в об'ємі в кілька разів, створюючи ефект насичення без переїдання і перебору калоріями. Таким чином, можете сміливо додавати листові овочі в салати на обід і на вечерю.
5. Натуральний йогурт
Йогурт активізує обмін речовин в організмі і допомагає уникнути дисбактеріозу. Крім того, це дуже низькокалорійний продукт, який сприяє швидкому насиченню за рахунок вмісту білка. Він відмінно заміняє сметану і майонез, а також йогурт можна додавати в м'ясний фарш і будь-які десерти.
Раніше дієтологи назвали сім перевірених способів, які допоможуть схуднути в осінню пору року.