Смажена картопелька – одночасно просте і дуже складне у приготуванні блюдо. Не всі вміють обсмажити картоплю, щоб вона хрустіла, не був сирою всередині і не розвалювалася в кашу. Спробуйте цей рецепт, впевнені, ви відчуєте себе кулінаром рівня «бог».
Смажена картопля: рецепт з секретом
Інгредієнти:
- 6 великих бульб картоплі
- 100 г сирого сала
- 3 зубчики часнику
- Сіль і мелений чорний перець за смаком
- 1 пучок свіжої зелені
Спосіб приготування:
Велику сковороду з товстим дном, поставте на середній вогонь. Сало наріжте тонкими пластинками або брусочками. Відправте на розігріту сковороду.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Помішуючи, обсмажте сало з усіх боків.
Поки витоплюється жир, а скибочки сала перетворюються в шкварки, почистіть картоплю і наріжте його тонкими кружками. Товщина скибочок - близько 3 мм.
Перекладіть підсушені шкварки на тарілку. А картоплю відправте на сковороду. Не додавайте в смажену картоплю цибулю, дієтологи кажуть, що це призводить до печії.
Смажте картоплю на середньому вогні, не накриваючи кришкою, інакше вона перетвориться на кашу, вбере весь жир і буде не смачною.
Коли нижній шар картоплі стане золотистим, акуратно за допомогою лопатки переверніть скибочки. Активно перемішувати не треба, інакше знову ж вийде жирна і огидна каша.
Другий раз перевертати картоплю теж слід тільки після того, як нижній шар покриється світло-карамельною скоринкою. Продовжуйте, поки вся картопля з усіх боків не стане рум'яною і хрусткою.
Сіль і мелений перець додайте в картоплю в самому кінці. Подрібніть часник і зелень.
Готову смажену картоплю розкладіть по тарілках, посипте рубаним часником і зеленню. Відразу ж подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Дізнайтеся також, як правильно запекти в духовці картоплю. Кілька порад від досвідчених шеф-кухарів вам точно знадобляться.