Вінегрет по рецепту Євгена Клопотенко: як приготувати салат без варіння овочів

Автор: Леся Ловіцька

Вінегрет – один із найпопулярніших салатів у холодну пору року. Така страва доступна за ціною, смачна та вітамінна. Однак її можна зробити ще кориснішою, якщо не відварювати овочі, а підготувати їх іншим способом. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко поділився своїм простим рецептом.

Вінегрет по рецепту Євгена Клопотенко: як приготувати салат без варіння овочів  - today.ua

Кулінар, шоумен і блогер знає, як зробити вінегрет набагато смачнішим, ніж у класичному варіанті приготування. Він порадив не варити, а запекти овочі для зимового салату. Вам знадобляться:

  • 400 г картоплі;
  • 300 г буряка;
  • 300 г моркви;
  • 200 г зеленого горошку;
  • 200-300 г солоних огірків;
  • 30 г свіжої зелені.

Соус готується з наступних інгредієнтів:

  • 3 ст. л. соняшникової олії;
  • 2 ст. л. оцту (яблучного чи винного);
  • сіль та перець за смаком.

Насамперед потрібно розігріти духовку до 180 градусів. Промийте овочі та запікайте їх. Картопля та морква будуть готові через 40 хвилин, а бурякам знадобиться 80 хвилин.

Популярні зараз

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Вінегрет по рецепту Євгена Клопотенко: як приготувати салат без варіння овочів

Овочі на вінегрет повинні охолонути, а потім їх потрібно нарізати кубиком. Так само слід подрібнити солоні огірки. Зелень треба порубати дрібно і додати горошок.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Змішайте олію з оцтом, додайте трохи солі і перцю. Барвиста, соковита, ароматна, смачна і малокалорійна страва готова. Смачного!

Нагадаємо, раніше Євген Клопотенко поділився рецептом соковитого м'яса по-французьки. У складі страви немає жирного майонезу, тому вона виходить менш жирною.

Головне