М'ясо по-французьки – одна з найсмачніших страв, яку не можна назвати швидкою. Вона калорійна і дуже ситна завдяки майонезу та шубі з овочів та сиру. Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився простим рецептом, як приготувати частування без жирного соусу.
Кулінар, шоумен та блогер Євген Клопотенко порадив додати у м'ясо нові інгредієнти – цибульний конфітюр та сир Брі. Для м'яса по-французьки знадобляться:
- 300 г свинини;
- 50 г сиру Брі;
- 300 г цибулі;
- 100 г цукру;
- 1 ст. л. соняшникової олії;
- 100 г меду;
- 10 мл оцту;
- сіль та перець за смаком;
Спочатку потрібно обробити м'ясо. Наріжте його на шматочки, застелите харчовою плівкою і відбийте молоточком. Посоліть і поперчіть його з двох сторін.
Тепер потрібно підготувати конфітюр із цибулі. Наріжте овоч та обсмажте його на олії. Додайте оцет, щоб з'явилася кислинка. Через 15 хвилин потрібно додати цукор і дочекатися, поки він розтане. Потім потрібно влити мед і добре перемішати масу. Цибуля буде готова, коли стане прозоро-коричневою.
Популярні зараз
Щоб утримати гривню від обвалу, Нацбанк стрімко розпродує валютний запас
Святослав Вакарчук прокоментував перевірку ТЦК після концерту “Океан Ельзи“ у Києві
Поранених бійців недоліковують у шпиталях і знову відправляють на фронт, - бойовий медик
Застеліть лист пекарським папером, викладіть биточки і відправте їх запікатися в духовку на 10 хвилин при температурі 180 градусів.
Сир Брі потрібно нарізати тонкими слайсами. Викладіть на м'ясо спочатку трохи сиру, потім цибульний конфітюр і поверніть до духовки ще на 10 хвилин.
М'ясо по-французьки потрібно перевірити на готовність, розрізавши ножем. Якщо червоних прожилок немає – воно готове.
При подачі можна посипати страву зеленню та додати свіжі помідори та огірки. Смачного!
Раніше повідомляли, що в Україні впали ціни на м'ясо. Стало відомо, скільки коштують різні види свинини на початку листопада.