М'ясо по-французьки без майонезу: простий рецепт від шеф-кухаря Євгена Клопотенко

Автор: Леся Ловіцька

М'ясо по-французьки – одна з найсмачніших страв, яку не можна назвати швидкою. Вона калорійна і дуже ситна завдяки майонезу та шубі з овочів та сиру. Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився простим рецептом, як приготувати частування без жирного соусу.

М'ясо по-французьки без майонезу: простий рецепт від шеф-кухаря Євгена Клопотенко  - today.ua

Кулінар, шоумен та блогер Євген Клопотенко порадив додати у м'ясо нові інгредієнти – цибульний конфітюр та сир Брі. Для м'яса по-французьки знадобляться:

  • 300 г свинини;
  • 50 г сиру Брі;
  • 300 г цибулі;
  • 100 г цукру;
  • 1 ст. л. соняшникової олії;
  • 100 г меду;
  • 10 мл оцту;
  • сіль та перець за смаком;

Спочатку потрібно обробити м'ясо. Наріжте його на шматочки, застелите харчовою плівкою і відбийте молоточком. Посоліть і поперчіть його з двох сторін.

Тепер потрібно підготувати конфітюр із цибулі. Наріжте овоч та обсмажте його на олії. Додайте оцет, щоб з'явилася кислинка. Через 15 хвилин потрібно додати цукор і дочекатися, поки він розтане. Потім потрібно влити мед і добре перемішати масу. Цибуля буде готова, коли стане прозоро-коричневою.

Популярні зараз

Щоб утримати гривню від обвалу, Нацбанк стрімко розпродує валютний запас

Святослав Вакарчук прокоментував перевірку ТЦК після концерту “Океан Ельзи“ у Києві

Поранених бійців недоліковують у шпиталях і знову відправляють на фронт, - бойовий медик

В Україні продали державне підприємство, що входить до десятки найбільших світових видобувників титанових руд

М'ясо по-французьки без майонезу: простий рецепт від шеф-кухаря Євгена Клопотенко

Застеліть лист пекарським папером, викладіть биточки і відправте їх запікатися в духовку на 10 хвилин при температурі 180 градусів.

Сир Брі потрібно нарізати тонкими слайсами. Викладіть на м'ясо спочатку трохи сиру, потім цибульний конфітюр і поверніть до духовки ще на 10 хвилин.

М'ясо по-французьки потрібно перевірити на готовність, розрізавши ножем. Якщо червоних прожилок немає – воно готове.

М'ясо по-французьки без майонезу: простий рецепт від шеф-кухаря Євгена Клопотенко

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

При подачі можна посипати страву зеленню та додати свіжі помідори та огірки. Смачного!

Раніше повідомляли, що в Україні впали ціни на м'ясо. Стало відомо, скільки коштують різні види свинини на початку листопада.