Шеф-кухар Євген Клопотенко запропонував приготувати вареники з м'ясом. Відомий блогер поділився своїм рецептом. Дивовижне поєднання інгредієнтів допоможе перетворити традиційну страву української кухні на справжній шедевр кулінарного мистецтва.
Вареники можна приготувати з різноманітними начинками. Але із м'ясом вони вийдуть максимально ситними. Євген Клопотенко вважає, що таке частування ідеально підійде на Новий рік та Різдво. Він запропонував ліпити їх сім'ями, щоб відчути особливу енергію та передати один одному атмосферу свят.
"Мій різдвяний інсайт: українці збираються сім'ями та ліплять вареники. Я начебто і знав про це, але тільки цього року відчув потужність моменту. Хочеться, щоб ця енергія була і за межами Різдва. Прям з цього рецепту можете і розпочати цю традицію. І навіть у Новий рік. І навіть (особливо) при свічках, бо тоді магія буде зашкалювати", - зазначив кулінарний експерт на своїй сторінці в Instagram.
Тісто:
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
- 360 г борошна;
- 180 мл води;
- 2 ст. л. рафінованої рослинної олії;
- сіль за смаком.
Начинка:
- 300 г свинини;
- смажена цибуля;
- сіль перець;
- лавровий лист.
Заправка:
- вершки 20%;
- твердий сир.
Подивитися цю публікацію в InstagramЗамісіть тісто і залиште відпочити на 20 хвилин.
Для начинки потрібно відварити свинину з лавровим листом до повної готовності, остудити і перемолоти в м'ясорубці або блендером перебити. У другому варіанті потрібно додати у фарш трохи бульйону, щоб м'ясо було соковитіше.
Цибулю дрібно наріжте і додайте до свинини, посоліть і поперчіть. Потім потрібно сформувати вареники з м'ясом і відварити в окропі протягом п'яти хвилин.
Залишається приготувати соус - підігріти вершки і додати до них твердий тертий сир. Полийте вареники та подавайте до столу. Їх можна присипати дрібно нарізаною зеленню. Смачного!
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:"Заливаєте вареники та їсте за обидві щоки. Це якесь переосмислення вареників, а не рецепт", - зазначив Клопотенко.
Нагадаємо, як приготувати ідеальні вареники з капустою: у тісто потрібно додати один особливий інгредієнт.