Вареники з капустою: який інгредієнт потрібно додати до тіста, щоб вони не розварювалися

Автор: Леся Ловіцька

Вареники з капустою частіше готують взимку, коли хочеться більш ситних страв. М'яке повітряне тісто та соковита начинка – гурмани оцінять таке частування. Щоб вироби вийшли ідеальними та не розварювалися, потрібно додати секретний інгредієнт.

Вареники з капустою: який інгредієнт потрібно додати до тіста, щоб вони не розварювалися - today.ua

Вареники з капустою краще готувати із заварного тіста. Для нього знадобляться:

  • 400 г борошна;
  • яйце;
  • 1 ст. л. рафінованої рослинної олії;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 200 мл окропу - це і є "особливий" компонент.

Начинка готується з:

  • 500 г капусти;
  • цибулини;
  • моркви;
  • 1 ч. л. солі;
  • 0,5 ч. л. цукру;
  • 3 ст. л. рафінованої рослинної олії;
  • дрібки чорного меленого перцю.

Спочатку потрібно приготувати начинку - вона повинна встигнути охолонути. Наріжте капусту, примніть її руками і обсмажте на олії на протязі 10 хвилин.

Популярні зараз

Пенсії порахують за єдиною формулою: хто отримуватиме майже 10 000 грн на місяць

Чим підживити півонії навесні: один аптечний засіб допоможе виростити пишні квіти

ГУР атакувало завод з виробництва стратегічних бомбардувальників Ту-22М у Казані

“Скасування плати“ за доставку газу для пенсіонерів: у ГазПравді зробили важливу заяву

Цибулю потрібно дрібно нарізати, а моркву – натерти на крупній тертці. Додайте їх до капусти та обсмажуйте до повної готовності. В кінці посоліть, поперчіть овочі та додайте цукор.

Тісто для вареників готується дуже легко: у глибокій мисці змішайте яйце з сіллю та олією. Просійте борошно і з'єднайте з яєчною сумішшю, посоліть її і влийте окріп. Замішуйте тісто ложкою, потім руками. Борошна може знадобитися більше.

Вареники з капустою: який інгредієнт потрібно додати до тіста, щоб вони не розварювалися

Вимішуйте еластичне тісто до моменту, коли воно перестане липнути до рук. Розкотіть його в пласт, сформуйте склянкою кружечки, в які потрібно викласти начинку та защипнути краї вареників.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Закип'ятіть воду, трохи підсоліть її і варіть вареники з капустою протягом трьох хвилин після повторного закипання води. Страву подають зі смаженою цибулею або сметаною. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати ліниві вареники з картоплею - ідеальний смак забезпечить особлива підлива.