Яскраво-червоний класичний український борщ виходить далеко не у всіх. Здавалося б, робиш усе за рецептом, а результат не такий, як на картинці. У чому проблема? Справа в тому, що багато хто з нас може робити одну поширену помилку - класти овочі в неправильному порядку і неправильно готувати деякі інгредієнти. Досвідчені господарки вказали на головні помилки.
Як правильно готувати буряки для борщу?
Для приготування борщу найкраще вибирати буряки темно-бордового відтінку або спеціальний борщовий буряк, який нерідко можна знайти на стихійних ринках у якоїсь бабусі.
Щоб борщ вийшов яскраво-червоним, а не блідо-жовтогарячим, буряк потрібно готувати окремо від інших інгредієнтів, інакше є ризик переварити овоч і він не дасть потрібного відтінку.
В якому порядку класти овочі до борщу?
Популярні зараз
США вперше передадуть Україні системи мінування MOPMS
Українок братимуть на облік військовозобов'язаних після базової військової служби
Українцям повідомили, як довго не підвищуватимуть тарифи на комунальні послуги
Рютте заявив, що НАТО потрібно зосередитись на військовій допомозі Україні
Більшість під час готування борщу насамперед у бульйон відправляє дрібно нарізану картоплю, але досвідчені шеф-кухарі стверджують, що це неправильне рішення. За їхніми словами, капуста готується довше за картоплю, а тому саме її слід спочатку відправляти готуватися, а вже потім коренеплід.
Вже потім до борщу додається солодкий перець, пасерована цибуля і морква, заправляють томатною пастою і під кінець додають напівготовий буряк.
Пропонуємо вам також спробувати приготувати борщ у мультиварці – швидкий рецепт традиційної української страви на м'ясному бульйоні.