Шарлотка з карамельною скоринкою: рецепт апетитного пирога з яблуками

Автор: Анастасия Березовская

Не може бути нічого кращого за класичний рецепт - коли все йде так, як потрібно. Щоб шарлотка вийшла повітряною та мала карамельну скоринку, потрібно знати кілька секретів приготування цього популярного пирога.

Шарлотка з карамельною скоринкою: рецепт апетитного пирога з яблуками - today.ua

Шарлотка з карамельною скоринкою - рецепт

Для пирога найкраще віддати перевагу яблукам кислих сортів із щільною м'якоттю. А для карамельної скоринки знадобиться цукор та панірувальні сухарі.

Складові:

  • 100 г борошна
  • 4 яблука
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 4 яйця
  • 100 г цукру
  • вершкове масло
  • 2 ст. л. цукрової пудри
  • панірувальні сухарі та цукор

Шарлотка з карамельною скоринкою: рецепт апетитного пирога з яблуками

Популярні зараз

Мобілізація жінок: хто зобов'язаний стати на військовий облік у ТЦК за новим законом

Telegram-канали масово повідомляють про потужний блакитний спалах у небі над Україною: його бачили в багатьох областях

Популярна вакцина від COVID-19 могла стати причиною утворення тромбів у деяких пацієнтів

Попри війну, в Україні стрімко зростає ціна на землю

Спосіб приготування:

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Яблука вимити, видалити кісточки та плодоніжки. Якщо шкірка щільна – очистити. Нарізати часточками.
  2. Борошно просіяти, додати розпушувач і перемішати.
  3. Яйце розбити в миску і кілька хвилин збивати блендером чи віночком.
  4. Додати цукор та ванільний цукор, збити міксером на високій швидкості, поки маса не стане пишною та світлою.
  5. Поступово вводимо борошно і збиваємо міксером, щоб не залишилося грудочок.
  6. Щоб у пирога вийшла апетитна карамельна скоринка форму для запікання змастити олією. Панірувальні сухарі змішати з цукром і обсипати борти і дно форми.
  7. На дно викладаємо яблука, заливаємо тісто.
  8. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
  9. Пиріг перевертаємо вгору дном, ставимо на блюдо або решітку для остигання. Так шарлотку буде простіше дістати із форми.
  10. Готовий десерт прикрасити цукровою пудрою.

Готово. Смачного.

Нагадаємо, ми розповідали, чим замінити яйця у випічці та зберегти структуру страви: 8 простих та дешевих продуктів.