Не може бути нічого кращого за класичний рецепт - коли все йде так, як потрібно. Щоб шарлотка вийшла повітряною та мала карамельну скоринку, потрібно знати кілька секретів приготування цього популярного пирога.
Шарлотка з карамельною скоринкою - рецепт
Для пирога найкраще віддати перевагу яблукам кислих сортів із щільною м'якоттю. А для карамельної скоринки знадобиться цукор та панірувальні сухарі.
Складові:
- 100 г борошна
- 4 яблука
- 1 ч. л. розпушувача
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 4 яйця
- 100 г цукру
- вершкове масло
- 2 ст. л. цукрової пудри
- панірувальні сухарі та цукор
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Спосіб приготування:
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
- Яблука вимити, видалити кісточки та плодоніжки. Якщо шкірка щільна – очистити. Нарізати часточками.
- Борошно просіяти, додати розпушувач і перемішати.
- Яйце розбити в миску і кілька хвилин збивати блендером чи віночком.
- Додати цукор та ванільний цукор, збити міксером на високій швидкості, поки маса не стане пишною та світлою.
- Поступово вводимо борошно і збиваємо міксером, щоб не залишилося грудочок.
- Щоб у пирога вийшла апетитна карамельна скоринка форму для запікання змастити олією. Панірувальні сухарі змішати з цукром і обсипати борти і дно форми.
- На дно викладаємо яблука, заливаємо тісто.
- Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
- Пиріг перевертаємо вгору дном, ставимо на блюдо або решітку для остигання. Так шарлотку буде простіше дістати із форми.
- Готовий десерт прикрасити цукровою пудрою.
Готово. Смачного.
Нагадаємо, ми розповідали, чим замінити яйця у випічці та зберегти структуру страви: 8 простих та дешевих продуктів.