Кожен у своєму житті хоч раз стикався з тим, що рис злипався і перетворювався на "кашу". Виявляється цього можна уникнути, якщо знати один лайфхак. Жодні додаткові інгредієнти в момент приготування не потрібно додавати.
Як правильно зварити рис?
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Дотримуючись цих простих рекомендацій, щоразу на столі у вас буде пружний, соковитий розсипчастий рис. Усього потрібно виконати чотири кроки:
- промити рис. Необхідну кількість рису потрібно насипати в ємність, залити проточною водою і дати постояти 5 хвилин. Після цього рис потрібно промивати стільки разів, поки вода не стане кришталево чистою.
- дочекатися, поки закипить вода. Рис пересипати в каструлю і залити питною водою, щоб вона покривала крупу приблизно на 2 см вище. Після закипання води потрібно посолити і зменшити вогонь до мінімуму.
- накрити кришкою. Після закипання води та зменшення потужності нагріву потрібно рис накрити кришкою та готувати до повної готовності. Кришку піднімати не можна протягом 15-30 хвилин в залежності від того, яку порцію ви готуєте. Саме цей лайфхак допоможе зберегти рис розсипчастим.
- перемішати після приготування. Перемішувати рис можна лише після того, як він повністю приготується під кришкою.
Нагадаємо, названо найшкідливіший чай, який багато хто вважає найкориснішим.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal