Одне з найважливіших свят у Православ'ї – День Святої Трійці християни відзначають у 2020 році в неділю, 7 червня. Здавна прийнято до цього дня готувати традиційні святкові страви і кликати в будинок гостей. Що ж має бути на столі на Трійцю?
Пиріг з овочів
Весна – час свіжих овочів. Приготуйте на Трійцю легкий і корисний овочевий пиріг.
- 300 г борошна
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч. л. соди
- 0,5 ч. л. солі
- 170 г вершкового масла
- 200 г цвітної капусти
- 200 г броколі
- 1 морква
- 100 г твердого сиру
Змішайте в мисці сухі компоненти, додайте розм'якшене вершкове масло. Доливаючи потроху воду, замісіть щільне, еластичне тісто. Поставте в холодильник на півгодини.
Для начинки відварити в підсоленій воді овочі. Вийміть з води, наріжте невеликими кубиками.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Форму для випічки змастіть маслом, зверху розподіліть тісто, щоб вийшли бортики, як для домашньої піци. Рівномірно розкладіть овочі, посипте сіллю і улюбленими спеціями.
Випікайте овочевий пиріг в духовці 30 хвилин при температурі 180 градусів. Потім посипте тертим сиром і готуйте ще 5 хвилин.
Святковий «Зелений суп»
- 1 пучок щавлю
- 1 пучок шпинату
- 2 картоплини
- 2 свіжих огірка
- 2 зелених цибулі
- 1 зварене вкруту яйце
- 1 ч. л. цукру
- Сіль і спеції за смаком
- Сметана свіжа зелень за смаком
Листя щавлю і шпинату промийте, дрібно наріжте і проваріть близько 5 хвилин в невеликій кількості води. Всипте сіль і приправи, трохи подрібненої свіжої зелені.
Картоплю відваріть до готовності. Наріжте кубиками і відправте в каструлю до зеленій масі. Додайте пару ложок сметани. Збийте суміш міксером або блендером.
Яйце і огірки нарізати дрібними кубиками, додати до супу-пюре.
Подавати «Зелений суп» рекомендується в холодному вигляді.
Млинці з фруктами
Для млинців:
- 3 яйця
- 1 склянка цукру
- 50 г розтопленого вершкового масла
- 1 склянка борошна
- 1 ст. л. рослинної олії
- 1 ч. л. розпушувача
Для начинки:
- 1 банан
- 200 р полуниці
- 50 г цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- Сметана або йогурт за смаком
Продукти для млинців складіть у глибоку миску і збийте міксером до однорідності. Смажте млинці на спеціальній сковороді до рум'яної скоринки з обох сторін.
Фрукти дрібно наріжте, змішайте з цукром і ваніллю. Заправте сметаною або йогуртом.
В кожен млинець загорніть пару ложок начинки і покладіть на блюдо.
Приємного апетиту!
В якості закуски до святкового столу на Трійцю можна приготувати салат «Мімоза» в лаваші. Виходить ефектна і дуже смачна страва.