Що може бути смачніше справжнього українського борщу? Тільки борщ з грибними «вушками». З приготуванням доведеться трохи повозитися, але, повірте, воно того варто.
Пісний борщ з грибними «вушками»
Інгредієнти для борщу:
- 1 середній буряк
Чверть качана білокачанної капусти
5-7 картоплин
1 морква
1 цибулина
1 банку консервованої квасолі
2 ст. л. лимонного соку
2 ст. л. томатної пасти
Лавровий лист
Сіль і перець за смаком
Для «вушок»:
- 1 склянка борошна
300 г сушених грибів
1 морква
1 цибулина
2 ст. л. рослинної олії
Сіль і перець за смаком
Спосіб приготування:
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Для початку займемося борщем. Буряк вимийте під проточною водою, загорніть у фольгу і запечіть в духовці. Дайте коренеплоду охолонути, натріть його на тертці і збризніть лимонним соком.
Картоплю почистіть, наріжте кубиками. Складіть у каструлю, залийте водою, додайте нашатковану тонкою соломкою капусту і поставте на вогонь. Варіть до напівготовності.
В цей час цибулю наріжте дрібним кубиком, моркву натріть на тертці. Глибоку сковороду поставте на вогонь. Налийте олію і добре прогрійте. Всипте цибулю, моркву і буряк, додайте томатну пасту, перемішайте. Накрийте кришкою і тушкуйте близько 5 хвилин.
Коли картопля і капуста будуть доведені до напівготовності, перекладіть до них квасолю з банки разом з рідиною. Потім всипте тушковану морквяно-бурякову суміш і дайте прокипіти на слабкому вогні хвилин 15.
Тепер прийшла пора грибних «вушок». Гриби промийте, залийте водою і дайте постояти півгодини. У цьому рецепті можна використовувати заморожені або свіжі гриби. Їх достатньо добре помити і почистити.
Підготовлені гриби наріжте дрібними шматочками. Залийте чистою водою, варіть 20 хвилин після закипання.
У сковороді з товстим дном, на добре розігрітій рослинній олії обсмажте подрібнену цибулю, додайте натерту на тертці моркву і продовжуйте смажити до готовності овочів.
Гриби відкиньте на друшляк, дайте стекти воді, а потім перекладіть в сковороду до цибулі з морквою. Готуйте помішуючи кілька хвилин, посоліть, поперчіть. Зніміть з вогню, покладіть в чашу блендера і подрібніть до однорідності.
З борошна і води з додаванням солі замісіть прісне тісто, як на вареники. Розкачайте тонкий пласт, наріжте його квадратиками, розміром 4 на 4 сантиметри. Можна вирізати кружечки за допомогою склянки.
У середину кожного коржика покладіть 1 ч. л. грибного фаршу, защипайте края тіста пальцями, а потім з'єднайте кінці трикутника, щоб вийшов пельмень. Це і будуть «вушка».
Поставте на плиту каструлю з водою, додайте в неї сіль, спеції і 1 ст. л. олії. Коли рідина закипить, акуратно опустіть у неї «вушка», варіть після закипання 2-3 хвилини.
Гарячий борщ розлийте по тарілках, покладіть в кожну по 4-5 грибних «вушка», посипте рубаною зеленню і кличте домашніх до столу.
Приємного апетиту!
До речі, щоб борщ приніс тільки смакову насолоду і користь для здоров'я, слід готувати його правильно. Які компоненти здатні перетворити українське національне блюдо в шкідливу і небезпечну для організму страву, розповіли гастроентерологи.