Ніжне картопляне пюре – чудовий гарнір на обід. Воно відмінно поєднується із м'ясними та рибними стравами, а також із легкими овочевими салатами. Кухарі розкрили 3 хитрощі приготування ідеальної страви, як у ресторані.
Картопляне пюре вийде ароматним, ніжним та смачним, якщо освоїти нюанси його приготування. Тонкощів багато, але кулінари звертають увагу на три основні.
Сорт
Пюре вдасться, якщо вибрати відповідний сорт картоплі. У супермаркетах марно шукати інформацію про те, скільки крохмалю містить коренеплід. А ось на ринках можна уточнити ці дані у фермерів.
Справа в тому, що оптимально готувати пюре з крохмалистих сортів, а для смаження використовувати ті, що містять його менше. Якщо врахувати цей нюанс, шанси отримати повітряне пюре, що тане в роті, зростають.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Температура
Шеф-кухаря найкращих ресторанів сперечаються про те, як краще варити картоплю. Однак більшість сходиться на думці, що бульби потрібно відправляти не в холодну, а в воду, що закипіла. І тільки тоді, а не відразу, солити та додавати лавровий лист. А ось невелику цибулину – для покращення смаку та аромату страви, потрібно покласти у воду відразу.
Вершки
Картопляне пюре готують із різними добавками. У тому числі вершкове масло, сметана, сирі яйця, засмажку та кефір. Однак оптимальний інгредієнт – вершки жирністю 10%. Потрібно трохи підігріти їх і лише тоді вливати у каструлю з відвареною картоплею.
Картопляне пюре при подачі можна посипати дрібно нарізаною зеленню. Смачного!
Нагадаємо, як розігріти вчорашнє картопляне пюре, щоб воно вийшло майже таким же смачним, як свіже.