Незважаючи на велику кількість сучасних рецептів, "Оселедець під шубою" залишається серед фаворитів на різдвяному та новорічному столі. Можна урізноманітнити меню оригінальної закускою, яка містить ті ж інгредієнти, але готується простіше та швидше.
Рецептом поділилася відомий кулінарний блогер Валерія Велігура на своїй сторінці у соцмережі Instagram. Закуска з оселедцем та буряком виходить незвичайною зовні та смачною за рахунок поєднання продуктів. Вам знадобляться:
- 4 картоплини;
- 200 г філе оселедця;
- 2 буряки;
- 2 з. часнику;
- сіль та перець за смаком;
- червона та зелена цибуля;
- 50 мл майонезу;
- зелень.
Добре промийте буряк і картоплю, відваріть їх у підсоленій воді. Щоб прискорити процес приготування, можна помістити овочі в рукав для запікання, закрити його і відправити в мікрохвильову піч. Буряк буде готовий за 20 хвилин, а картопля – всього за 10.
Бульби потрібно остудити, розрізати навпіл, посолити та поперчити. Буряк натріть на тертці, змішайте з часником, пропущеним через прес, зеленою цибулею та майонезом.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Подивитися цю публікацію в InstagramПідпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:Червону цибулю слід нарізати на тонкі смужки. Викладайте начинку на кожну половинку картоплі, зверху покладіть по два шматочки філе оселедця, прикрасьте червоною цибулею та дрібно нарізаною зеленню. Смачного!
А для тих, хто на Різдво та Новий рік не планує відмовлятися від традиційного "Оселедця під шубою", є еталонний рецепт. У страву потрібно додати секретний інгредієнт, і вона вийде такою ж смачною, як у ресторані.