Домашній хліб зазвичай готують у духовці, проте якщо доступу до неї немає, можна використати звичайну сковороду з антипригарним покриттям. Це особливо актуально, коли електроенергії немає, а газ є.
Простим рецептом запашної випічки поділилася відомий кулінарний блогер Alina FooDee. Щоб приготувати хліб своїми руками, знадобляться сковорода діаметром 24 см, трохи вільного часу та найпростіші інгредієнти.
- 400 г пшеничного борошна;
- 300 мл гарячої води;
- 6 г сухих дріжджів або 17 г живих дріжджів;
- 0,5 ч. л. цукру;
- 1 ч. л. солі;
- олія.
Насамперед потрібно активізувати дріжджі. Нагрійте воду до теплого стану - не більше 30 градусів, додайте чотири столові ложки просіяного борошна і цукор. Розмішайте масу до однорідності, додайте дріжджі, перемішайте та залиште опару на п'ять хвилин.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Потім введіть решту муки, перемішайте, накрийте харчовою плівкою і залиште приблизно на годину.
Змастіть руки олією, налийте трохи на робочу поверхню і на сковороду. Сформуйте округлий буханець, перекладіть тісто і накрийте харчовою плівкою. Через півгодини її потрібно зняти, накрити сковороду фольгою, попередньо змащеною олією, щоб не прилипла до тіста.
Випікайте домашній хліб на повільному вогні до золотистої скоринки. Потім переверніть хліб на інший бік та залиште ще на 20-25 хвилин. Коли буханець підрум'яниться з усіх боків, потрібно зняти його з вогню і остудити. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати смачний батон у рукаві.