Не потрібно бігти до магазину: простий рецепт домашнього хліба на сковороді

Автор: Леся Ловіцька

Домашній хліб зазвичай готують у духовці, проте якщо доступу до неї немає, можна використати звичайну сковороду з антипригарним покриттям. Це особливо актуально, коли електроенергії немає, а газ є.

Не потрібно бігти до магазину: простий рецепт домашнього хліба на сковороді - today.ua

Простим рецептом запашної випічки поділилася відомий кулінарний блогер Alina FooDee. Щоб приготувати хліб своїми руками, знадобляться сковорода діаметром 24 см, трохи вільного часу та найпростіші інгредієнти.

  • 400 г пшеничного борошна;
  • 300 мл гарячої води;
  • 6 г сухих дріжджів або 17 г живих дріжджів;
  • 0,5 ч. л. цукру;
  • 1 ч. л. солі;
  • олія.

Насамперед потрібно активізувати дріжджі. Нагрійте воду до теплого стану - не більше 30 градусів, додайте чотири столові ложки просіяного борошна і цукор. Розмішайте масу до однорідності, додайте дріжджі, перемішайте та залиште опару на п'ять хвилин.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Потім введіть решту муки, перемішайте, накрийте харчовою плівкою і залиште приблизно на годину.

Не потрібно бігти до магазину: простий рецепт домашнього хліба на сковороді

Змастіть руки олією, налийте трохи на робочу поверхню і на сковороду. Сформуйте округлий буханець, перекладіть тісто і накрийте харчовою плівкою. Через півгодини її потрібно зняти, накрити сковороду фольгою, попередньо змащеною олією, щоб не прилипла до тіста.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Випікайте домашній хліб на повільному вогні до золотистої скоринки. Потім переверніть хліб на інший бік та залиште ще на 20-25 хвилин. Коли буханець підрум'яниться з усіх боків, потрібно зняти його з вогню і остудити. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати смачний батон у рукаві.

Головне