Домашній хліб: простий та смачний рецепт батона з хрусткою скоринкою

Автор: Леся Ловіцька

Хліб у рукаві готується простіше простого, а результат виходить дуже смачним. У такого батона хрумка рум'яна скоринка і ніжний м'якуш. Пропонуємо порадувати близьких запашною домашньою випічкою із найпростіших інгредієнтів.

Домашній хліб: простий та смачний рецепт батона з хрусткою скоринкою - today.ua

Домашній хліб можна приготувати як у духовці чи печі, так і на сковороді чи в мультиварці. Є технологія, за якою він готується в рукаві для запікання, виходить пишним, повітряним та неймовірно смачним.

Вам знадобляться:

  • 650 г пшеничного борошна;
  • 400 мл води;
  • 1,5 ст. л. цукру;
  • 11 г сухих дріжджів (1 пакетик);
  • 2 ч. л. солі;
  • 5 ст. л рафінованої олії.

Насамперед потрібно розвести дріжджі у теплій воді – її температура не повинна перевищувати 40 градусів. Додайте цукор, кілька ложок борошна та залиште на 15 хвилин. Потім додайте сіль, 3 столові ложки рослинної олії і просіяне борошно.

Популярні зараз

В Україні громадян позбавлятимуть права на житло за спрощеною процедурою

В Україні з 1 травня скасують один вид штрафу за порушення ПДР

Країни НАТО зможуть збивати російські ракети над Україною зі своєї території

Українцям радять відмовитись від пенсії у 60 років і продовжувати працювати: яку вигоду матиме пенсіонер

Замісіть м'яке та еластичне тісто, яке не повинно вийти забитим. Для цього руки потрібно зволожити олією. Вимішуйте тісто кілька хвилин, а потім накрийте миску із ним харчовою плівкою.

Домашній хліб: простий та смачний рецепт батона з хрусткою скоринкою

Залишіть майбутній хліб підніматися – знадобиться 1,5-2 години. Після цього присипте робочу поверхню борошном і розкачайте тісто в товстий пласт. Поверніть його в рулет і защипіть краї. Зверху потрібно зробити кілька глибоких надрізів.

Акуратно покладіть сформований виріб у рукав для запікання та зав'яжіть його краї. Залишіть ще на 15-20 хвилин, після чого відправте майбутній батон у духовку. Його потрібно випікати близько 60 хвилин за температури 180 градусів. Після випікання відразу розріжте рукав і залиште випічку остигати під рушником.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Такий хліб через день стає ще смачнішим і повітрянішим. Він довго не черствіє. Смачного!

Нагадаємо, про рецепт хліба без замісу – смачна домашня випічка готується лише із чотирьох інгредієнтів.