Морква зовсім не відчувається: рецепт смачного та простого торта з ходового осіннього овоча

Автор: Анастасия Березовская

Всі знають про користь овочів, проте не всі їх їдять, тому що їм не подобається смак. Але цей морквяний торт не тільки корисний, але ще й дуже смачний. А найголовніше, морква як така у ньому зовсім не відчувається. Торт покривається білим кремом з горіхами. Ніжний крем бездоганно поєднується з морквяним пирогом.

Морква зовсім не відчувається: рецепт смачного та простого торта з ходового осіннього овоча - today.ua

Морквяний торт – рецепт

Декілька порад:

  • Моркву потрібно брати соковиту та солодку;
  • Буде смачніше, якщо додати до тіста цедру апельсина;
  • Якщо використовувати коричневий цукор, то випічка набуде карамельного присмаку;
  • Якщо любите кокос можна додати тісто кокосової стружки або цедри апельсина;
  • Також дуже смачно використовувати суміш горіхів і додавати 50/50 в тісто з волоськими горішками.

Морква зовсім не відчувається: рецепт смачного та простого торта з ходового осіннього овоча

Складові:

Для тіста:

  • 2 склянки борошна
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 2 ч. л. соди
  • 2 ч. л. кориці
  • 1 ч. л. ванілі
  • 3/4 ч. л. солі
  • 3 склянки моркви
  • 1 склянка волоських горіхів
  • 1/2 склянки родзинок
  • 2 склянки цукру
  • 1 склянка рослинної олії
  • 4 яйця

Для крему:

Популярні зараз

Війна в Україні: у відомстві Буданова визнали, що Україна не зможе виграти у РФ на полі бою

Тариф на електроенергію для населення зросте найближчим часом: в НБУ прогнозують його суттєве підвищення

Рустем Умєров зник із публічного простору: що кажуть з цього приводу у Міноборони

У ЗСУ повідомили про плани росіян щодо захоплення Харкова та Сум

  • 500 г маскарпоне
  • 1 склянка цукру
  • 1 ч. л. екстракту ванілі (або 1 пакетик ванільного цукру)
  • 100-150 г вершків

Морква зовсім не відчувається: рецепт смачного та простого торта з ходового осіннього овоча

Спосіб приготування:

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Моркву натираємо на дрібну тертку, потім віджимаємо руками сік.
  2. Змішуємо яйця та цукор – можна збити міксером.
  3. У яєчну суміш додаємо олію, добре перемішуємо. Додаємо горіхи, цукати, ваніль, корицю, сіль та наприкінці моркву.
  4. У борошно додаємо розпушувач і соду, і вмішуємо в яєчно-морквяну суміш. Добре все перемішуємо.
  5. Круглу форму застилаємо пергаментом – дно та бортики.
  6. Тісто поділяємо на три рівні частини. Одну частину виливаємо на дно і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Так само чинимо з двома іншими частинами тіста - випікаючи бісквітні коржі.
  7. Перевіряйте корж зубочисткою, щоб не пересушити, але й допекти пиріг. Зверніть увагу, що коржі підіймаються, тому за бажання можна їх при збиранні торта розрізати навпіл і зробити тонше
  8. Для крему потрібно просто змішати всі інгредієнти та перебити їх міксером.
  9. Кожен шар торта змащуємо кремом і покриваємо верх та боки. Зверху прикрашаємо горішками.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також скуштувати традиційний український капустняк з пшоном – рецепт наваристого супу на м'ясному бульйоні.