Традиційний український капустняк з пшоном: рецепт наваристого супу на м'ясному бульйоні

Автор: Лобанова Єлизавета

Капустняк - це традиційна українська перша страва, яка представляє собою ситний густий суп з квашеної капусти. Готується він частіше на м'ясному бульйоні, але можна приготувати капустняк і без м'яса. Також замість квашеної капусти можна використати свіжу. У капустняк за бажанням можна додати пшоно, гриби, копчене сало.

Традиційний український капустняк з пшоном: рецепт наваристого супу на м'ясному бульйоні - today.ua

Традиційний капустняк з пшоном

Інгредієнти:

  • свинина – 300 г
  • картопля – 5 шт
  • квашена капуста – 300 г
  • пшоно – 100 г
  • цибуля – 2 штуки
  • лаврове листя – 3 шт
  • сіль перець - за смаком.

Традиційний український капустняк з пшоном: рецепт наваристого супу на м'ясному бульйоні

Для початку зваріть бульйон зі свинини. Капустняк на м'ясному бульйоні буде наваристішим і ситнішим.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

Поки вариться бульйон, поріжте картоплю. Додайте її разом із пшоном у бульйон, коли він буде готовий. Ще через 10-15 хвилин додайте в суп подрібнену цибулю.

Цибулю краще трохи обсмажити на сковороді.

Потім додайте в каструлю квашену капусту. Можна змішати свіжу та квашену за смаком.

Посоліть капустняк. Варити на слабкому вогні 10-15 хвилин. Наприкінці можна додати в суп дрібно посічену зелень.

Подавайте капустняк зі сметаною.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати томатний крем-суп із ароматними грінками на обід.