Всі знають про користь овочів, проте не всі їх їдять, тому що їм не подобається смак. Але цей морквяний торт не тільки корисний, але ще й дуже смачний. А найголовніше, морква як така у ньому зовсім не відчувається. Торт покривається білим кремом з горіхами. Ніжний крем бездоганно поєднується з морквяним пирогом.
Морквяний торт – рецепт
Декілька порад:
- Моркву потрібно брати соковиту та солодку;
- Буде смачніше, якщо додати до тіста цедру апельсина;
- Якщо використовувати коричневий цукор, то випічка набуде карамельного присмаку;
- Якщо любите кокос можна додати тісто кокосової стружки або цедри апельсина;
- Також дуже смачно використовувати суміш горіхів і додавати 50/50 в тісто з волоськими горішками.
Складові:
Для тіста:
- 2 склянки борошна
- 2 ч. л. розпушувача
- 2 ч. л. соди
- 2 ч. л. кориці
- 1 ч. л. ванілі
- 3/4 ч. л. солі
- 3 склянки моркви
- 1 склянка волоських горіхів
- 1/2 склянки родзинок
- 2 склянки цукру
- 1 склянка рослинної олії
- 4 яйця
Для крему:
Популярні зараз
Військовий аналітик помітив цікаву деталь у новому відео Путіна: “Не може поворухнути руками“
Україна значно випередила Європу в затратах на оренду житла, - ЛУН
- 500 г маскарпоне
- 1 склянка цукру
- 1 ч. л. екстракту ванілі (або 1 пакетик ванільного цукру)
- 100-150 г вершків
Спосіб приготування:
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
- Моркву натираємо на дрібну тертку, потім віджимаємо руками сік.
- Змішуємо яйця та цукор – можна збити міксером.
- У яєчну суміш додаємо олію, добре перемішуємо. Додаємо горіхи, цукати, ваніль, корицю, сіль та наприкінці моркву.
- У борошно додаємо розпушувач і соду, і вмішуємо в яєчно-морквяну суміш. Добре все перемішуємо.
- Круглу форму застилаємо пергаментом – дно та бортики.
- Тісто поділяємо на три рівні частини. Одну частину виливаємо на дно і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Так само чинимо з двома іншими частинами тіста - випікаючи бісквітні коржі.
- Перевіряйте корж зубочисткою, щоб не пересушити, але й допекти пиріг. Зверніть увагу, що коржі підіймаються, тому за бажання можна їх при збиранні торта розрізати навпіл і зробити тонше
- Для крему потрібно просто змішати всі інгредієнти та перебити їх міксером.
- Кожен шар торта змащуємо кремом і покриваємо верх та боки. Зверху прикрашаємо горішками.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також скуштувати традиційний український капустняк з пшоном – рецепт наваристого супу на м'ясному бульйоні.