Любите картоплю фрі, як в McDonalds, але боїтеся вживати в їжу занадто жирні продукти? Тоді цей рецепт для вас!
Приготувати картоплю фрі можна в домашніх умовах, при цьому страва вийде ароматною, хрусткою, дуже апетитною на вигляд. Жодних фритюрниць і літрів олії не потрібно. Все що вам знадобиться, це звичайна духовка, картопля і півгодини вільного часу.
Таку картоплю можна приготувати на вечерю як гарнір до основного блюда. А можна запросити гостей і влаштувати «хрустку» вечірку під перегляд якої-небудь цікавої кіноновинки.
Картопля фрі без масла: рецепт
Інгредієнти:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
- 5 картоплин
2 сирих яєчних білка
0,5 ч. л. солі
0,5 ч. л. меленого чорного перцю
0,5 ч. л. меленої солодкої паприки
Спосіб приготування:
Картоплю почистити від шкірки, ретельно вимити під проточною водою. Нарізати тонкою довгою соломкою.
Яєчні білки збити в піну з сіллю, перцем і паприкою.
Полити яєчною піною нарізану картоплю і ретельно перемішати, щоб кожен шматочок був з усіх боків покритий яйцем.
Дно форми для запікання застелити пергаментним папером. Викласти в підготовлену картоплю і рівномірно розподілити за допомогою лопатки, виделки або просто чистими руками.
Готувати слід при 200 градусах Цельсія протягом 25 – 30 хвилин.
Перекласти картоплю фрі на велике блюдо і можна кликати всіх до столу.
Приємного апетиту!
Якщо ви любитель заморських страв, то пропонуємо вам приготувати французьку картоплю в молоці. Рецепт покроковий, тому впорається навіть початківець кулінар.