Смачніше, ніж в McDonalds: рецепт домашньої картоплі фрі без використання олії

Автор: Шевченко Лилия

Любите картоплю фрі, як в McDonalds, але боїтеся вживати в їжу занадто жирні продукти? Тоді цей рецепт для вас!

Смачніше, ніж в McDonalds: рецепт домашньої картоплі фрі без використання олії - today.ua

Приготувати картоплю фрі можна в домашніх умовах, при цьому страва вийде ароматною, хрусткою, дуже апетитною на вигляд. Жодних фритюрниць і літрів олії не потрібно. Все що вам знадобиться, це звичайна духовка, картопля і півгодини вільного часу.

Таку картоплю можна приготувати на вечерю як гарнір до основного блюда. А можна запросити гостей і влаштувати «хрустку» вечірку під перегляд якої-небудь цікавої кіноновинки.

Картопля фрі без масла: рецепт

Інгредієнти:

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

  • 5 картоплин
    2 сирих яєчних білка
    0,5 ч. л. солі
    0,5 ч. л. меленого чорного перцю
    0,5 ч. л. меленої солодкої паприки

Смачніше, ніж в McDonalds: рецепт домашньої картоплі фрі без використання олії

Спосіб приготування:

Картоплю почистити від шкірки, ретельно вимити під проточною водою. Нарізати тонкою довгою соломкою.

Яєчні білки збити в піну з сіллю, перцем і паприкою.

Полити яєчною піною нарізану картоплю і ретельно перемішати, щоб кожен шматочок був з усіх боків покритий яйцем.

Дно форми для запікання застелити пергаментним папером. Викласти в підготовлену картоплю і рівномірно розподілити за допомогою лопатки, виделки або просто чистими руками.

Готувати слід при 200 градусах Цельсія протягом 25 – 30 хвилин.

Перекласти картоплю фрі на велике блюдо і можна кликати всіх до столу.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приємного апетиту!

Якщо ви любитель заморських страв, то пропонуємо вам приготувати французьку картоплю в молоці. Рецепт покроковий, тому впорається навіть початківець кулінар.

Головне