Лимонний пиріг до чаю: найпростіший рецепт запашної випічки на сніданок

Автор: Леся Ловіцька

Лимонний пиріг готується із недорогих продуктів, які у господарок завжди під рукою. Він виходить апетитного жовтого кольору, з дивовижним ароматом та ніжним смаком. Така випічка відмінно підійде до ранкового чаю чи кави.

Лимонний пиріг до чаю: найпростіший рецепт запашної випічки на сніданок  - today.ua

Рецептом пишного та повітряного лимонного пирога поділилася відомий кулінар та блогер Alina FooDee. Відзначено, що для вдалого виробу потрібно підготувати інгредієнти заздалегідь – вони мають бути кімнатною температури. Знадобиться форма діаметром 20 см та наступні інгредієнти:

  • 240 г борошна;
  • 10 г розпушувача;
  • 200 мл молока;
  • 120 г цукру;
  • ваніль або ванільний цукор;
  • дрібка солі;
  • яйце;
  • лимон;
  • 70 г рафінованої олії;

Лимонний пиріг до чаю: найпростіший рецепт запашної випічки на сніданок

Спочатку потрібно збити яйце з цукром, ваніллю та сіллю. Можна не використовувати міксер - достатньо віночка або звичайної виделки, якими можна змішати продукти до однорідності. Додайте олію і знову перемішайте масу.

Популярні зараз

Пенсіонери можуть оформити пільгу від 50% до 100% на комунальні послуги

Названо умову, за якої Байден дозволить бити зброєю США по Росії

Європейська країна масово виселятиме українських біженців з житла з 1 вересня

Росіяни почали випускати крилаті ракети з гелікоптерів: українців попередили про небезпеку

Лимон потрібно натерти на дрібній тертці – знадобиться цедра. Також слід вичавити сік. Додайте цедру із соком у миску з іншими компонентами.

Борошно необхідно просіяти і додати в тісто разом з розпушувачем та молоком. Перемішайте інгредієнти.

Дно форми треба застелити пергаментом, а стінки змастити вершковим маслом. Присипте форму всередині борошном, формуючи так звану "французьку сорочку" і вилийте тісто.

Лимонний пиріг до чаю: найпростіший рецепт запашної випічки на сніданок

Лимонний пиріг потрібно випікати 40-45 хвилин в духовці при 180 градусах. Бажано використовувати режим конвекції.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Готовність виробу перевіряється дерев'яною шпажкою. Вона має виходити без залишків сирого тіста. Готово!

Нагадаємо, як приготувати шоколадний пиріг на сковороді: десерт буде готовий менш як за годину.