Шоколадний пиріг на сковороді: як приготувати десерт нашвидкуруч

Автор: Леся Ловіцька

Шоколадний пиріг стане одним із улюблених десертів, якщо навчитися готувати його швидко, із продуктів, які є на будь-якій кухні. Він не лише смачний, а й гарний. Такі ласощі стануть справжньою окрасою святкового столу. Можна подати його просто до чаювання, щоб порадувати близьких.

Шоколадний пиріг на сковороді: як приготувати десерт нашвидкуруч  - today.ua

Щоб приготувати шоколадний пиріг, не обов'язково використовувати духовку. Його можна зробити і у сковороді. Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 100 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 80 г цукру;
  • 25 г какао;
  • 100 г вершків (18%);
  • 60 мл олії;
  • чайна ложка розпушувача;
  • шоколадний топінг чи розтоплений шоколад.

Спочатку потрібно збити яйця із цукром до утворення піни. Бажано використати міксер. Потім просійте борошно з розпушувачем, додайте яйця, олію, вершки та какао. Добре перемішайте масу – до однорідності.

Розігрійте сковороду з антипригарним покриттям. Її потрібно змастити олією, а ще краще – застелити пекарським папером. Вилийте тісто і щільно накрийте кришкою. Слідкуйте за тим, щоб не було отворів, через які потраплятиме повітря.

Популярні зараз

Мобілізація жінок: хто зобов'язаний стати на військовий облік у ТЦК за новим законом

Telegram-канали масово повідомляють про потужний блакитний спалах у небі над Україною: його бачили в багатьох областях

Попри війну, в Україні стрімко зростає ціна на землю

Популярна вакцина від COVID-19 могла стати причиною утворення тромбів у деяких пацієнтів

Шоколадний пиріг на сковороді: як приготувати десерт нашвидкуруч

Готуйте шоколадний пиріг на мінімальному вогні 35 хвилин. За 10 хвилин до готовності потрібно перевернути тісто.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Охолодіть десерт і полийте розтопленим шоколадом чи топінгом. При бажанні можна прикрасити пиріг фруктами, ягодами або посипати кокосовою стружкою. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати персиковий пиріг до чаю - за найпростішим рецептом.