Котлети стануть більш соковитими, м'якими та смачними, якщо додати у фарш секретний інгредієнт

Автор: Леся Ловіцька

У більшості господинь є свій рецепт котлет – вони експериментують з добавками, щоб м'ясні вироби вийшли соковитими, м'якими та смачними. Є один секретний інгредієнт, який можна додати у фарш і підвищити якість готової страви.

Котлети стануть більш соковитими, м'якими та смачними, якщо додати у фарш секретний інгредієнт  - today.ua

Кулінари стверджують, що структуру та смак котлет значно покращить звичайна харчова сода. Вона допоможе усунути неприємні запахи та зробить м'ясо ніжнішим. Цей компонент можна використовувати для всіх м'ясних страв, які потрібно смажити, а не варити або тушкувати.

Соду потрібно додавати разом із сіллю та спеціями, які зазвичай використовується при вимішуванні фаршу. Пропорція – 0,5 чайної ложки соди на 0,5 кг м'яса. Додайте інгредієнт, перемішайте всі складові та залиште на півгодини. За цей час під впливом температури сода вступить у реакцію та пом'якшить м'ясні волокна.

Зазвичай соду додають у фарш зі свинини, яловичини та телятини, які досить жорсткі самі по собі. Немає сенсу використовувати соду у фарш із курки, кролика чи індички. Таке м'ясо вважається дієтичним, воно ніжне та соковите, якщо йдеться про молодих тварин.

Популярні зараз

Як вчинять з ухилянтами від мобілізації, які не оновлять свої облікові дані: послідовність дій ТЦК

Росія обирає напрямок для нового наступу: в ISW назвали варіанти

В Україні розпочато формування жіночого військового підрозділу

Ціни на бензин в Україні зросли до рекордного значення

Важливо пам'ятати, що при додаванні до фаршу соди, не потрібно використовувати молоко, хлібний м'якуш та яйця. В іншому випадку готові котлети навпаки вийдуть твердими. Плюс смак при поєднанні із зазначеними продуктами залишатиме бажати кращого.

Котлети стануть більш соковитими, м'якими та смачними, якщо додати у фарш секретний інгредієнт

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Як правильно смажити котлети

Щоб котлети не прилипали до сковороди, потрібно використовувати посуд із антипригарним покриттям. Попередньо їх можна обваляти у борошні або панірувальних сухарях, а можна відразу викладати на поверхню сковорідки. Для цього намочіть руки, сформуйте котлети та обсмажте з двох сторін на рафінованій олії на середньому вогні. Повільний призведе до того, що котлети розваляться і стануть "вареними", а на надто сильному вони можуть підгоріти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, як приготувати недорогі та смачні рибні котлети із консерви.