Недорогі та смачні рибні котлети з консерви: можуть собі дозволити навіть пенсіонери

Автор: Марченко Любов

Рибні котлети – дуже смачна та корисна страва. Проте їхнє приготування займає чимало часу. До того ж, з огляду на ціни на рибу сьогодні така їжа не всім по кишені. А от потішити себе аналогом цієї страви можуть навіть пенсіонери. Рибні котлети з консерви обійдуться недорого і, до того ж, швидко готуються.

Недорогі та смачні рибні котлети з консерви: можуть собі дозволити навіть пенсіонери - today.ua

Інгредієнти:

  • 2-3 картоплини середньої величини;
  • банка рибних консервів в олії або у власному соку;
  • 2 середні цибулини;
  • 1 яйце;
  • 2 стол. ложки манки;
  • сіль та мелений перець за смаком;
  • олія для смаження.

Рецепт приготування

  • Насамперед, миємо картоплю та відварюємо її в мундирі.
  • Розкриваємо консервну банку і відціджуємо з неї зайву рідину, але "без фанатизму". Риба не повинна бути зовсім сухою.
  • Розминаємо рибу виделкою.
  • Цибулю дрібно нарізаємо та обсмажуємо на сковорідці, поки вона не стане напівпрозорою.
  • Зварену картоплю чистимо від шкірки і натираємо на дрібній тертці.
  • У глибокій посудині змішуємо подрібнену рибну консерву, терту картоплю і підсмажену цибулю. Додаємо туди сире яйце та столову ложку манки. Все перемішуємо, солимо і перчимо до смаку. Даємо цьому фаршу "відпочити" 5-10 хвилин, щоби манка в ньому встигла набрякнути.
  • З цього фаршу формуємо котлетки та паніруємо їх в манці, що залишилася.
  • Підсмажуємо котлети на олії з двох сторін до золотистої скоринки.

Недорогі та смачні рибні котлети з консерви: можуть собі дозволити навіть пенсіонери

Популярні зараз

Багатьом українцям не зарахують до страхового стажу період роботи за останні 10 років

З'явився текст мирної угоди, яку Україна відмовилася підписувати навесні 2022 року

У Мережі з'явилась інформація про евакуацію влади з Харкова: коментар ОВА

Українські військові терміново забирають із передової усі танки Abrams: стала відома причина

На цьому етапі їх уже можна їсти. Однак можна ще нанести останній штрих. Котлети складаємо в окрему каструльку або укладаємо на сковорідку, де вони смажилися, та заливаємо соусом.

Соус для заливки готуємо за півхвилини: ложку томатної пасти або дві-три ложки томатного соусу розмішуємо у склянці звичайної води (можна навіть узяти сиру). Ось такою невигадливою рідиною заливаємо котлети.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Доводимо соус до кипіння, зменшуємо вогонь і залишаємо посудину з котлетами на слабкому вогні (обов'язково під кришкою) ще хвилин на 5-10. У результаті котлети виходять соковитими та з приємною гостринкою.

Нагадаємо, можна також приготувати аналогічні котлети із відвареним рисом. Така страва теж над усякі похвали.