Котлети – це, мабуть, найбільш популярні вироби з м'яса. Їх готують на вечерю, на обід в офіс, для бутербродів, на святковий стіл і навіть для дитячого харчування. Рецептура у багатьох випадках буде відрізнятися. Але все ж, далеко не кожній господині вдається зробити котлети, щоб вони були смачними, пишними і соковитими.
Спробуйте приготувати ідеальні котлети, причому вам не знадобляться для цього ні яйця, ні хліб.
Соковиті котлети без яєць і хліба: рецепт
Інгредієнти:
- 0,5 кг м'ясного фаршу асорті
2 великі головки ріпчастої цибулі
2 столові ложки крижаної води
Сіль і спеції за смаком
Спосіб приготування:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Цибулю очистити від лушпиння, вимити і нарізати дрібним кубиком. Половину подрібненої цибулі спасерувати на рослинному маслі.
Змішайте сиру і обсмажену цибулю з підготовленим м'ясним фаршем, перемішайте, влийте крижану воду, всипте спеції, посоліть. Ще раз гарненько вимісіть, потім складіть фарш в щільний поліетиленовий пакет. Протягом п'яти хвилин відбивайте пакет з м'ясом об поверхню столу. В результаті у вас вийде дуже щільна грудка фаршу.
Перекладіть м'ясо назад в миску, розділіть на невеликі шматочки, з яких сформуйте котлетки.
Готуйте котлети на розпеченому рослинному маслі. Обсмажені з двох сторін вироби складіть у глибокий сотейник, де їх можна буде протушкувати, додавши трохи води, або запекти в духовці.
Приємного апетиту!
Ще один варіант чудової м'ясної страви на будь-який випадок – це знамениті котлети по-київськи. Готують їх з курячого філе, з додаванням вершкового масла. Виходить дуже смачно!