Відмінний варіант запаморочливого десерту для тих, хто ще не відносить себе до досвідчених кулінарів. Відзначимо, що "Київський торт" без випічки виходить не менш смачним і ніжним, ніж його оригінальний попередник.
"Київський торт" без випічки: покроковий рецепт
Для коржів:
- 80 г готового безе
160 г будь-яких горіхів
100 г темного шоколаду
50 г вершкового масла
Для крему:
- 200 г вершкового масла
200 г згущеного молока
30 г какао
Спосіб приготування:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Шоколад поломайте на шматочки, складіть в миску. Потім додайте нарізане на кубики вершкове масло і розтопіть все разом в мікрохвильовці або на водяній бані.
Безе поломайте руками на невеликі шматочки. Горіхи можна перетерти в подрібнювачі або скласти в пакет і прокатати качалкою.
Безе з горіхами пересипте в підходящу за розміром миску, перемішайте і полийте розтопленою шоколадно-масляною сумішшю.
Для приготування крему знадобиться розм'якшене вершкове масло, яке слід викласти в глибоку ємність. Збити міксером протягом 3-4 хвилин. Потім, не вимикаючи міксер, підливайте згущене молоко невеликими порціями. В кінці всипте какао, ще раз збийте до однорідності.
Для виготовлення «Київського торта» без випічки знадобиться глибока кругла або квадратна форма для випічки діаметром (шириною) до 20 сантиметрів. Дно і боки ємності вистелити харчовою плівкою.
Першим шаром викладіть частину крихт з горіхів і безе, так, щоб вони покрили дно. Рівномірно розподіліть крем. Потім знову крихти. Продовжуйте, поки всі компоненти не закінчаться. Зверху посипте крихтами і прикрасьте подрібненими горіхами, тертим шоколадом, можна посипати какао і за допомогою кондитерського шприцу відсадити бортики, піки і квіточки із залишків крему.
Відправте форму з тортом в холодильник. Через годину можна ставити чайник і кликати всіх домашніх до столу.
Приємного чаювання!
Спробуйте також приготувати неймовірно смачний торт «Медовик» нашвидкуруч. Трохи часу, набір найпростіших і дешевих продуктів, зате в результаті у вас вийде чудовий десерт, який не соромно поставити на святковий стіл.