Приготування французьких круасанів не з покупного тіста – справа нелегка. Потрібно буде попітніти, але результат точно того вартий. Пропонуємо спробувати приготувати вишукану французьку випічку вдома своїми руками.
Домашня випічка завжди краща за магазинну, адже ви точно знаєте, що туди поклали - скільки цукру, якої якості масло і борошно. А це все впливає на здоров'я.
Французькі круасани - рецепт
Перед приготуванням 100 г масла потрібно дістати з холодильника за пару годин, щоб воно нагрілося до кімнатної температури.
Складові:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
- 500 г борошна
- яйце
- 12 г сухих дріжджів
- 350 г вершкового масла
- 150 мл води
- 100 мл молока
- 2 ст. л. цукру
- 0,5 ч. л. солі
Спосіб приготування:
- У мисці змішуємо борошно, сіль, дріжджі та цукор.
- Нагріваємо молоко і змішуємо його зі 100 г розм'якшеного вершкового масла.
- Змішуємо рідкі інгредієнти із сухими та замішуємо тісто, спочатку ложкою, а потім руками на столі.
- 250 г вершкового масла викласти між двома листами пергаментного паперу і разкотати в тонкий пласт.
- Тісто накриваємо плівкою і разом із маслом прибираємо в холодильник на 4-8 годин або на ніч.
- Через вказаний час дістаємо тісто і розкочуємо його в тонкий прямокутник - вдвічі довший, ніж шматочок масла, але такий же по ширині.
- На одну половину тіста викладаємо масло з холодильника і накриваємо другою половиною тіста. Розкочуємо тісто качалкою.
- Складаємо тісто навпіл (має вийти 4 шари масла та 8 шарів тіста) і прибираємо в холодильник на годину.
- Через зазначений час розкатуємо тісто качалкою, знову складаємо навпіл і прибираємо в холодильник на годину.
- Через зазначений час розкочуємо тісто в тонкий прямокутник і нарізаємо на трикутники.
- Загортаємо, починаючи з найширшої частини, у трубочку. Якщо хочете зробити круасани з начинкою, перед тим як загортати, покладіть начинку.
- Накриваємо круасан пергаментним папером і знову прибираємо в холодильник на годину.
- Розбити яйце, дістати круасани та змастити верхівку.
- Випікаємо у розігрітій до 200 градусів духовці протягом 10 хвилин. Потім міняємо температуру на 180 градусів та випікаємо ще 12 хвилин.
Готово. Смачного.
Нагадаємо, вчені розповіли, що станеться із організмом, якщо на місяць відмовитися від цукру.