Хачапурі по-мегрельськи: рецепт закритого грузинського пирога від шеф-кухаря

Автор: Шевченко Лилия

Хачапурі – одна з найпопулярніших страв грузинської кухні. Цей смачний закритий пиріг знають і люблять у різних куточках земної кулі. Приготуйте і ви пікантний та ароматний хачапурі по-мегрельськи.

Хачапурі по-мегрельськи: рецепт закритого грузинського пирога від шеф-кухаря - today.ua

Хачапурі по-мегрельськи?

Інгредієнти:

  • 500 г борошна
    360 мл суміші води і молока в пропорції 1:1
    150 г бринзи або моцарели
    150 г сиру сулугуні
    1 жовток
    1 ч. л. дріжджів
    50 г вершкового масла
    1 ст. л. цукру
    Сіль за смаком
    Рослинна олія для смаження

Спосіб приготування:

Воду змішати з молоком і підігріти до теплого стану. Додати дріжджі, перемішати. Дати постояти, поки утвориться пінна «шапка».

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Хачапурі по-мегрельськи: рецепт закритого грузинського пирога від шеф-кухаряБорошно, сіль і цукор перемішати, влити рідину з дріжджами. Замісити тісто, додавши розтоплене вершкове масло і 2-3 ложки рослинної олії.

Скачати тісто в кулю, покласти в миску, накрити рушником і залишити в теплому місці.

Тісто ще раз перемісити, розкачати в круглий коржик. В середину викласти тертий сир, залишивши п'яту частину для посипання. Краї тіста злегка розтягнути і закріпити в центрі, намагаючись випускати бульбашки повітря.

Ще раз розкачати тісто до товщини 1,5 – 1,8 див. Змастити збитим жовтком, посипати сиром, що був відкладений.

Запікати при 230 градусах Цельсія протягом 15 хвилин до золотистого кольору.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приємного апетиту!

Якщо вам захочеться хачапурі до сніданку, то приготуйте його з сиром за лічені хвилини. Для цього пирога не знадобляться дріжджі і возитися з тістом не доведеться.

Головне